
Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Ankara'daki tren garı kavşağında "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi" mitingi öncesi meydana gelen ve çok sayıda kişinin öldüğü patlama hakkında açıklama yaptı. Açıklamada; "Bu ülkede barış istemenin bedelini canlarımızla ödedik, bu vahşi katliamı yapanlar ve yaptıranlar da mutlaka cinayetlerinin bedelini ödeyeceklerdir. Her ne yaparlarsa yapsınlar saltanatları yıkılacaktır."
"MİTİNGİ KANA BULADILAR"
DİSK Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle: "Barış bir kere daha katledildi. Saray'ınıza da, saltanatınıza da, savaşınıza da bin kere lanet olsun. Saltanatlarını sürdürmek isteyenler, Diyarbakır ve Suruç'un ardından bir kez daha katliam yaparak savaşa inat barış isteyenlerin Ankara'da katıldığı 'Emek, Barış ve Demokrasi' mitingini kana buladılar."
"BEDELİNİ ÖDEYECEKLER, SALTANATLARI YIKILACAK"
"Katledilen ve yaralanan arkadaşlarımızın sayısı hakkında şu anda kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Savaş isteyenler, katliam ve cinayetleri yaygınlaştıranlar, şunu çok iyi bilsinler ki son kişi kalana kadar barış ve demokrasi mücadelesini sürdüreceğiz. Ve bu onların son çırpınışları olacaktır. Bu ülkede barış istemenin bedelini canlarımızla ödedik, bu vahşi katliamı yapanlar ve yaptıranlar da mutlaka cinayetlerinin bedelini ödeyeceklerdir. Her ne yaparlarsa yapsınlar saltanatları yıkılacaktır."
Son Dakika › Güncel › DİSK'ten Katliamla İlgili Yazılı Açıklama: Saltanatları Yıkılacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.