Diyarbakır Lice ve Kulp'taki Yangınlar Söndürüldü - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Lice ve Kulp'taki Yangınlar Söndürüldü

Diyarbakır Lice ve Kulp\'taki Yangınlar Söndürüldü

Diyarbakır'ın Lice ile Kulp İlçesi'nde çıkan ve binlerce dönümlük ormanlık alanın yanmasına neden olan orman yangınları bu sabah kontrol altına alınarak söndürüldü.

20.07.2015 11:17

Diyarbakır'ın Lice ile Kulp İlçesi'nde çıkan ve binlerce dönümlük ormanlık alanın yanmasına neden olan orman yangınları bu sabah kontrol altına alınarak söndürüldü. Lice Belediye Başkanı Rezan Zoğurli, Duru Jandarma Karakolu yakınlarında çıkan yangında, yaklaşık 1200 hektarlık alanın kül olduğunu söyledi.

Lice'ye bağlı Duru ve Kulp İlçesi Barın ile Goderne köyleri yakınlarında dün çıkan yangınlar, Diyarbakır Büyükşehir Beledeyesi itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin de desteği ile bu sabaha karşı söndürüldü. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hakı Bilici, iki ilçede çıkan yangına Diyarbakır'dan 9 araç ile müdahaea ettiklerini ve yoğun çalışma sonucu sabah saatlerinde yangınların söndürüldüğünü söyledi. Lice Belediye Başkanı Rezan Zuğurli, dün Lice'de sabah saatlerinde birkaç yerde çıkan anız yangınına itfaiye ekiplerinin müdahale ederek söndürüldüğünü anlattı.

Lice Belediye Başkanı Rezan Zuğurli, bölgedeki büyük yangının dün akşam saatlerinde Duru Jandarma Karakolu yakınlarından çıktığını, Diyarbakır'dan gelen itfaiye ekiplerinin desteğiyle gece geç saatlere kadar kontrol altına alınarak, söndürüldüğünü ifade etti.

- Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Lice ve Kulp'taki Yangınlar Söndürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement