DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Bugün Hakkari'de Diyarbakır'da yapılanlar ortadadır. Buralarda bir devlet otoritesi var mıdır?" diye sordu.
Belediye Kültür Sarayı'nda yapılan Kütahya İl Kongresindeki konuşmasında Uysal, hükümetin iç ve dış politikalarının yanlış olduğunu öne sürerek " Türkiye, fırtınalı bir coğrafyanın ortasındadır. Ülke bölünme ile karşı karşıya bırakılmaktadır. Bugün Hakkari'de Diyarbakır'da yapılanlar ortadadır. Bir devlet otoritesi var mıdır? Dağ başını duman almış diyerek ülkeyi içinde bulunduğu durumdan kurtarmalıyız. Bunun için siyaset yapıyoruz."
-"ORTADOĞU POLİTİKASINDA ŞAH OLACAĞIM DERKEN MAT OLMUŞLARDIR"-
Suriye ve Ortadoğu meselesinde yanlış kararlar alındığını belirten Uysal, "Ortadoğu politikasında şah olacağım derken mat olmuşlardır. Anayasa'dan daha öncelikli olarak bugün Türkiye'yi yönetenler ve Meclis'teki siyasi partiler, samimiyse 12 Eylül'le yüzleşiyoruz, hesaplaşıyoruz diyenler, 12 Eylül rejiminin ana kolonları olarak tabir edebileceğim siyasi partiler yasasını düzelterek, önce siyaseti demokratikleştirmelilerdir. Siyaseti demokratikleştirdiğimiz takdirde, milletin önüne dayatmayla gelenlerin, milletin önüne şike yasalarıyla gelenlerin veya yeni imtiyazlarla gelenlerin milli iradenin göstergesi olan TBMM'de karşılık bulmayacağını inanıyorum" dedi.
Son Dakika › Güncel › Dp Lideri Uysal: Hakkari'de Diyarbakır'da Devlet Otoritesi Var Mıdır? - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.