DTÖ, küresel mal ticaretinde bu yıl yüzde 3,9 büyüme beklediğini açıkladı - Son Dakika
Son Dakika Logo

DTÖ, küresel mal ticaretinde bu yıl yüzde 3,9 büyüme beklediğini açıkladı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

DTÖ, küresel mal ticaretinin bu yıl yüzde 3,9 büyüyeceğini duyurdu. Mart ayında yüzde 1,9 olarak öngörülen tahmin, tedarik zincirlerinin değişen koşullara uyumu ve yapay zekaya yönelik güçlü yatırımlar sayesinde yukarı yönlü revize edildi.

CENEVRE, 9 Ekim (Xinhua) -- İsviçre'nin Cenevre kentindeki Dünya Ticaret Örgütü'nün genel merkezinde düzenlenen basın toplantısı, 8 Ekim 2026.

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ), küresel mal ticaretinin bu yıl yüzde 3,9 büyümesinin beklendiğini açıkladı. Perşembe günü yayımlanan açıklamada, mart ayında yüzde 1,9 olarak öngörülen büyüme tahmininin, tedarik zincirlerinin değişen koşullara uyum sağlaması ve yapay zekaya yönelik güçlü yatırımlar sayesinde yukarı yönlü revize edildiği belirtildi. (Fotoğraf: Lian Yi/Xinhua)

Kaynak: Xinhua

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.