Düzce, Fırat İçin Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Düzce, Fırat İçin Yürüdü

Düzce, Fırat İçin Yürüdü

İzmir’de Ege Üniversitesi’nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında yaşanan kavga esnasında bıçaklanarak hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu, Düzce’de kılınan gıyabi cenaze namazı ile anıldı.

22.02.2015 17:50

İzmir'de Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında yaşanan kavga esnasında bıçaklanarak hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu, Düzce'de kılınan gıyabi cenaze namazı ile anıldı. Düzce sokakları 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez' sloganlarıyla inledi. 1980 darbesi öncesi ve sonrasında hayatını kaybeden ülkücülerin isimlerinin yazlı olduğu beyaz örtüleri giyen gençler; 'Kahrolsun PKK' sloganları attı.

Ülkü Ocakları tarafından Cedidiye Camii'nde ikindi namazını müteakiben gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaza MHP Düzce İl Başkanı Onur Özen, Merkez İlçe Başkanı Aydın Dursun, Düzce Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Gülaçtı ile ülkücüler ve Düzceliler katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Ülkü Ocakları üyesi gençler, üzerlerinde 1980 öncesi ve sonrasında hayatını kaybeden ülkücülerin isimlerinin bulunduğu kefenleri giyerek, Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun fotoğraflarının bulunduğu çelenkler ile birlikte yürüyüşe geçtiler. "Kahrolsun PKK, şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atarak tekbirler eşliğinde İstanbul Caddesi boyunca Düzceliler Anıtpark'a kadar ellerinde pankartlarla yürüdüler.

Anıtpark'taki anma programında ise Düzce Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Gülaçtı konuşma yaptı. Gülaçtı konuşmasında, "Ülkücüler hiçbir zaman kaostan, kavgadan yana olmadı. Her zaman okumaktan, liderlerine itaatten, aynı zamanda gelecek lider ülke Türkiye'nin mimarı olmak için fakültelerde yerini aldılar. Ancak bunlar biliyor ki ülkücüler okursa, ülkücüler bu ülkede kaymakam, savcı olursa bu ülke bölünemez. Bu terör örgütleri üniversitelerde yapılandılar. Bugün saldırı ülkücü kardeşimize olabilir. Bu yarın bir CHP'linin de başına gelebilir. Bu ülkemizin bütünlüğüne kastedenlerin başına gelebilir. Ülkücülük ya da sağ sol kavgası yoktur" dedi.

MHP İl Başkanı Onur Özen ise, "Ben Fırat kardeşimize Allah'tan rahmet ailesine sabır diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Düzce, Fırat İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement