Edirne Belediyesi tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenecek "Gazeteci Gözüyle Kırkpınar Yarışması"nın başvuruları başladı.
Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, yarışmanın 657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali kapsamında Edirne'de görev yapan gazeteciler arasında düzenleneceği belirtildi.
Kırkpınar'ı birebir soluyan, her anını yaşayan ve tanık olan Edirne'de görev yapan gazetecilerin objektifinden Kırkpınar'ın gazeteci refleks ve perspektifiyle vurgulanması, fotoğraf kareleri aracılığıyla paylaşılmasının amaçlandığı yarışmanın son başvuru tarihinin ise 18 Mayıs olduğu aktarıldı.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Her yarışmacının en fazla 4 renkli ya da siyah-beyaz eserle katılabileceği yarışmanın detaylarına ve başvuru formuna 'www.edirne.bel.tr' adresinden ulaşabilecek. Yarışmanın seçici kurulunda Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, Edirne Valiliği Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ender Aydın, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Edirne İl Müdürü Uğur Ülgen, Basın İlan Kurumu Edirne İl Müdürü Ebubekir Günel, Edirne Belediyesi Meclis Üyesi Mahmut Keskin ve Mehmet Özçuhacı yer alacak. Yarışmada birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye bin 500, belediye özel ödülünü kazanan gazeteciye bin 250, Kel Aliço Pehlivan Ödülü'nü kazanana 750, mansiyon ödülünü kazanan 10 kişiye ise 350'şer lira para ödülü verilecek."
21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü
Arda Özilke Okulu ve Edirne Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi'nde eğitim gören öğrenciler, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı makamında ziyaret etti.
Gürkan, ziyarette yaptığı konuşmada, gerçek sevginin kromozom saymayacağını belirtti. Yüreklerindeki tertemiz sevgi ve yüzlerindeki sıcacık gülümse ile onların hayata kattığı artı değerin farkında olduklarını aktaran Gürkan, şunları kaydetti:
"Çünkü sevgi kromozom saymaz. Çünkü dünya onlarla daha da güzel. Lütfen onları anlayın ve onların farkına varın. Bizden farklılar çünkü onlar hesapsız, kitapsız seven, sonsuz sevginin kaynağı. Down sendromu bir hastalık değil, genetik bir farklılık. Down sendromlu bireylerin kendilerini tam olarak geliştirebilmeleri ve kendilerine yetecek bir yaşam sürebilmeleri için ailelerine, arkadaşlarına ve toplumun duyarlılığına ihtiyaçları vardır. Down sendromlu bireylerin eğitimle hayata uyum sağlayabildiğini unutmayalım. Onlar bizim çocuklarımız. Onların daha iyi şartlarda yaşayabilmesi, daha iyi eğitim alabilmesi ve sosyal yaşamda daha aktif yer alabilmesi için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz ve çaba göstermeye de devam edeceğiz."
Son Dakika › Güncel › Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?