Edirne Er Meydanı'nda 15 Temmuz Şehitleri Anıldı - Son Dakika
Güncel

Edirne Er Meydanı'nda 15 Temmuz Şehitleri Anıldı

Edirne'de bu yıl 656'ncısı düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanların ilk tur kura çekimleri öncesinde güreş severlere ve başpehlivanlara Türk bayrakları ile ay-yıldızlı kırmızı tişörtler dağıtıldı.

15.07.2017 13:56

Edirne'de bu yıl 656'ncısı düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanların ilk tur kura çekimleri öncesinde güreş severlere ve başpehlivanlara Türk bayrakları ile ay-yıldızlı kırmızı tişörtler dağıtıldı. 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanları anmak için düzenlenen yürüyüş kortejinde hakemler ise üzerinde 'şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz' yazılı büyük pankart, başpehlivanlar ise '15 Temmuz şehitlerine minnettarız' yazılı pankart taşıdı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından hakem kula heyeti önünde başlayıp tribünleri turlayan başpehlivanlar, cazgırlar ve hakemleri ellerinde Türk bayraklarıyla şehitleri andı. Protokol tribününde aralarında Edirne Valisi Günay Özdemir ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın da bulunduğu kalabalık, kortejin geçişi sırasında ayağa kalkarak, ellerindeki Türk bayraklarını salladı.

Geçen yılın başpehlivanı Recep Kara, yaşanan darbe girişiminde şehit olanlara Allah'tan rahmet dilediğini ifade ederek, "Geçen yıl hain bir darbe girişimi meydana geldi. Buna karşı durarak şehit olanları bu Er Meydanı'nın yiğitleri olarak anıyoruz" dedi. Kara, güreşler için ise çok iyi çalıştığını ve bu yıl ikinci kez altın kemeri kazanmak istediğini söyledi.

Başpehlivan Şaban Yılmaz da 15 Temmuz şehitlerini Er Meydanı'nda andıklarını ifade ederek, şehitlere Allah'tan rahmet diledi. Güreşlerin zorlu geçeceğini kaydeden Yılmaz, altın kemerin kimin kısmetiyse onun kazanacağını söyledi. Başpehlivanlardan Orhan Okulu'da 15 Temmuz şehitlerini anarak, bu yılki güreşleri kazanarak altın kemeri Antalya'ya götürmek istediğini ifade etti.

BAŞPEHLİVANLAR İLK KURALARINI ÇEKTİ

656'ncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan heyecanı da başladı. 15 Temmuz şehitlerinin anılmasının ardından 60 başpehlivan ilk kuralarını çekti. Başpehlivanlığın en büyük adaylarından olan Recep Kara, Ahmet Serbest ile eşleşirken, Ali Gürbüz'un rakibi Onur Balcı oldu. Hüseyin Şahinal ise kurada Orhan Okulu'yu çekti. Mehmet Yeşilyeşil de ilk turda Hasan Zeybek ile eşleşti. Başpehlivan Şaban Yılmaz da kurada Kaan Kaya ile eşleşti.

Edirne Er Meydanı\'nda 15 Temmuz Şehitleri Anıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne Er Meydanı'nda 15 Temmuz Şehitleri Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement