Eksi 20 Derecede İnşaat Çalışması - Son Dakika
Güncel

Eksi 20 Derecede İnşaat Çalışması

Eksi 20 Derecede İnşaat Çalışması

Muş’ta yapımına başlanan Afet ve Acil Durum Müdürlüğü lojistik deposu inşaatında çalışmalar, soğuk havaya rağmen devam ediyor.

08.01.2014 14:26

Muş'ta yapımına başlanan Afet ve Acil Durum Müdürlüğü lojistik deposu inşaatında çalışmalar, soğuk havaya rağmen devam ediyor.

Muş'ta ilk defa eksi 20 derecede inşaat çalışması yapılıyor. Muş'un hem deprem bölgesinde bulunduğunu hem de sismik hareketlerin yoğun olduğu bir il olduğunu belirten şantiye şefi Ali Osman Bayraktar, olası bir deprem afeti durumunda çevre illere de lojistik destek sağlamak amacıyla depo yaptıklarını açıkladı. Muş'ta Türkiye'nin en büyük lojistik deposunu yaptıklarını ifade eden Bayraktar, "Bölgenin zorlu hava şartlarında Türkiye'nin en büyük lojistik depolarında birini Muş'ta yapıyoruz. Muş ilimizle aynı durumun söz konusu olduğu diğer 5 ilimiz Sivas, Elazığ, Diyarbakır, Adıyaman ve Erzurum'daki projelerimiz devam etmektedir. Eksi 10-25 derece ağırlığında seyreden sıcaklıklarda, çözüm odaklı iş anlayışıyla yurt dışında benzer koşullardaki projelerde edindiğimiz tecrübelerle devam etmekteyiz. Bu iş kapsamında devam eden projelerimizde öncelikli amacımız, zorlu kış şartlarında bölgede çalışmanın yapılamayacağı ön yargısını kırmak, projelerimiz örnek teşkil ederek bölgeye dinamizm getirmektir" dedi.

Bölgede ve kentte inşaat sezonunun yaklaşık 6 ay kapalı olduğunu kaydeden Bayraktar, "Tecrübelerimiz sayesinde gerekli imkanları sağlayarak ve ek önlemler alarak iş gücümüzü optimum seviyede tutup, çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Genel anlamda firmamızın bu projelerdeki hedefi, ülkemizde kış şartlarının ağır olduğu bölgelerde benzer projelerle bölge ekonomisine canlılık getirmede öncülük etmek ve devamlılık sağlamaktır" diye konuştu.

Bolu Yıldırım isimli işçi ise, zorlu hava koşulları olmasına rağmen çalışmalara aralıksız devam ettiklerini belirterek, "Hava koşullarına karşı her türlü tedbir alındığı için çalışmalarımızda herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor. Rusya'da eksi 30 derecede çalıştığımız için buranın soğuğu pek etkilemiyor. Ona göre her türlü donanımımız mevcut" dedi.

Öte yandan, 45 günde içerisinde inşaat çalışmasının tamamlanacağı öğrenildi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eksi 20 Derecede İnşaat Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement