Elazığ Tanıtım Günleri" - Son Dakika
Güncel

Elazığ Tanıtım Günleri"

TBMM Başkanvekili Celal Adan, "Allah'a çok şükür teröristlerin Afrin'de kafalarına çakıyoruz.

05.10.2018 21:36

TBMM Başkanvekili Celal Adan, "Allah'a çok şükür teröristlerin Afrin'de kafalarına çakıyoruz. Dünyanın neresine giderlerse gitsinler döktükleri kanda boğulacaklar. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum." dedi.

Adan Yenikapı'da düzenlenen "Elazığ Tanıtım Günleri"nde yaptığı konuşmada, terör olaylarıyla milletin birliğine, kardeşliğine kurşun sıkanların hak ettikleri karşılığı alacaklarını söyledi.

Terör örgütlerinin üzerine kararlılıkla gidildiğini dile getiren Adan, "Ben inanıyorum ki, hendekler başlarına yıkıldı. Bundan seneler evvel İstanbul'da bazı toplantılara gittiğimizde Diyarbakır'a, Şırnak'a gidebilir miyiz sorularına muhatap oluyorduk, Allah'a çok şükür teröristlerin Afrin'de kafalarına çakıyoruz. Dünyanın neresine giderlerse gitsinler döktükleri kanda boğulacaklar. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum." diye konuştu.

Türkiye'de insanların farklı partilerden olabileceğini ifade eden Adan, şöyle devam etti:

"En önemli mesele aynı safta durabilmektir. Bana Elazığ'ı sorsalar, bir gazete çıkarmış olsam, Elazığ ile ilgili bir başlık atmam gerekse, gönül rahatlığıyla Allah'a inanarak şu başlığı atarım, 'Elazığ Türkiye'nin çimentosudur.' Ne kadar Elazığlı tanıdıysam, vatan ve millet sevgisiyle dolu olduğuna şahit oldum. Ülkenin neresinde olursa olsun, ezanı hür, bayrağı hür Türkiye'ye öncülük yaptığına şahit oldum." değerlendirmesinde bulundu.

"Tarihi ve kültürüyle öne çıkan şehirlerden biri"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, Anadolu'nun İstanbul'a taşınması noktasında katkısı olanların da güzel bir iş yaptıklarını söyledi.

Yılmaz, Elazığ'ın ziyaret edilmesi gereken şehirlerden biri olduğunu dile getirerek, "Kadim kültürüyle gerçekten şehir denince akla gelen en önemli illerimizden biri Elazığ'dır. İnşallah bütün güzelliklerini yerinde görmek de nasip olur diyorum." ifadelerini kullandı.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım da Elazığ'ın tarihi ve kültürüyle öne çıkan şehirlerden biri olduğunu kaydetti.

Kaldırım, Elazığ'ın dünyaya açılması konusunda birçok proje hazırlandığını aktararak, " Tokyo'da bir gastronomi etkinliğimiz olacak. Yurt dışında yaptığımız etkinliklerin meyvelerini de alıyoruz. Turizm rakamlarına ilk 9 ay itibarıyla baktığımız zaman geçen yılın aynı dönemine göre üç katı bir artış var." dedi.

Programa AK Parti ve CHP milletvekilleri, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sanatçılar ve çok sayıda Elazığlı katıldı.

Elazığ Dernekler Federasyonu, programa katılan protokol üyelerine "gakkoluk beratı" takdim etti.

Elazığ'ın lezzetleri İstanbul'da

Elazığlı esnaf da Yenikapı'da kendilerine ayrılan stantlarda Elazığ'ın yöresel ürünlerini tanıtıyor ve satıyor.

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Elazığ'ın Karakoçan Belediyesi'nin standının da yer aldığı etkinlikte, Karakoçan'a özgü lezzetler misafirlere ücretsiz takdim ediliyor.

Etkinlik, 7 Ekim'de sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Elazığ Tanıtım Günleri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement