Elektrik Elektronik Sektörü Tet Gelişim Çalıştayında Buluştu - Son Dakika
Güncel

Elektrik Elektronik Sektörü Tet Gelişim Çalıştayında Buluştu

Elektrik Elektronik Sektörü Tet Gelişim Çalıştayında Buluştu

45 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmak için yol haritası çizildi.

13.12.2013 15:23

Elektrik-elektronik sektörü, 2023 yılı için 45 milyar dolarlık ihracat hedefine kilitlendi. Önümüzdeki 10 yıllık süreçte bu hedefe ulaşmanın ancak stratejik bir çalışmayla mümkün olabileceğine inanan TET, düzenlediği 'Gelişim Çalıştayı'nda sektörün vizyonunu belirledi.

Sürdürülebilir ihracat artışına ulaşmak amacıyla çalışmalarına hız veren Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET), kablo, beyaz eşya, TV, elektrik üretim ve dağıtım ekipmanları gibi alt sektörlerin önemli aktörlerini Gelişim Çalıştayı'nda bir araya getirdi. Sektör zirvesine dönüşen etkinlikte elektrik-elektronik sektörünün en önemli sorunları masaya yatırılarak, tartışıldı. Moderatörlüğünü Tınaz Titiz'in yaptığı oturumlarda, sektör stratejisine katkıda bulunacak öneriler geliştirildi.

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu'nun ev sahipliğiyle 06 – 08 Aralık tarihleri arasında Şile Gardens'da gerçekleştirilen çalıştayda; ARÇELİK Genel Müdür Yardımcısı Tülin Karabük, VESTEK Genel Müdürü Metin Salt, ABB Türkiye Başkanı Sami Sevinç, YASAD Başkanı Doğan Ufuk Güneş ve Kablo ve İletken Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Pamukkale Kablo Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Kavaklıoğlu sektörel değerlendirmelerde bulunarak bilgiler verdi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Süfyan Emiroğlu'nun "Kamu Alımlarında Yerli Üretimlerin Desteklenmesi" konusunda seminer verdiği çalıştayda, Ekonomi Bakanlığı'ndan Mehmet Emrah Tanrıverdi Yeni Yatırım Teşvikleri ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gümrük Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yanı sıra TÜBİTAK, TSE (Türk Standartları Enstitüsü), Eximbank'ın temsilcileri de çalıştayda yer aldı.

YASAD (Yazılım Sanayicileri Derneği), BEYSAD (Beyaz Eşya Yan Sanayicileri), Elektronik Cihazlar İmalatçıları Derneği (ECİD), Küçük Ev Aletleri Sanayici ve İhracatçıları Derneği, Türkiye Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD), Elektromekanik Sanayicileri Derneği (EMSAD), BESD, Tıbbi Malzeme ve Cihaz Üreticileri Derneği gibi sektörü temsil eden Sivil Toplum Örgütleri ve çok sayıda akademisyen de zirveye destek verdi.

TET Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, yaptığı konuşmada, elektrik-elektronik sektörünün geldiği noktayı değerlendirerek, "TET, farklı alt sektörleri bünyesinde barındıran, kendi alanında tek sektörel yapı. Sektörümüz yapısı itibariyle yüksek teknolojiyi bünyesinde barındırıyor. Alt sektörlerimizdeki büyüme trendi de oldukça sevindirici. Önümüzdeki 10 yıllık süreçte faaliyetlerimiz tüm hızıyla devam edecek" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Elektrik Elektronik Sektörü Tet Gelişim Çalıştayında Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement