Emerit Papa 16. Benediktus'un İstifasının Birinci Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Emerit Papa 16. Benediktus'un İstifasının Birinci Yıl Dönümü

Emerit Papa 16. Benediktus\'un İstifasının Birinci Yıl Dönümü

Vatikan Sözcüsü Lombardi: "İki papa birlikte.

10.02.2014 20:35

Katolik aleminin ruhani merkezi Vatikan'ın basın sözcüsü Rahip Federico Lombardi, aynı anda biri emerit biri aktif olmak üzere iki papaya sahip olmalarının kendileri ve kiliseleri için iyi ve cesaret verici bir işaret olduğunu söyledi.

Katolik aleminin ruhani lideriyken geçen yıl bugün görevinden ayrılacağını duyurarak büyük şaşkınlık yaratan Emerit Papa 16. Benediktus'un istifasının birinci yıl dönümü sebebiyle Vatikan Sözcüsü Rahip Lombardi, Vatikan radyosuna bir demeç verdi.

Lombardi, "Bana öyle geliyor ki ender de olsa elimizde iki papanın bir arada olduğu resimlerin olması çok güzel. Aktif papa ve Emerit papa. Bu çok güzel bir şey. Kilisemizin sürekliliği için iyi ve cesaret verici bir işaret" dedi.

Mevcut Papa Franciscus ile emerit Papa 16. Benediktus, çeşitli önemli etkinlikler dışında farklı iletişim kanallarıyla görüştüklerini ifade eden Vatikan Sözcüsü, iki papanın arasında büyük bir dayanışma olduğunu belirtti.

Lombardi, emerit Papa 16. Benediktus'un kamusal bir boyutu olmadan ama aynı zamanda dış dünyadan izole de olmadan yaşamını sürdürdüğünün altını çizerek selef Papa'nın kendisine tahsis edilen Aziz Mater Ecclesiae Manastırı'ndaki günlük yaşamında dini ritüellerini yaptığını ve yakınlarıyla buluştuğunu aktardı.

Emerit Papa 16. Benediktus, geçen yıl bugün kardinallerin katıldığı bir toplantıda Latince "Yeniden Konklav (Papalık seçim süreci) yapılmalı" diyerek, 28 Şubat 2013'te görevinden ayrılacağını açıklamıştı.

16. Benediktus'un 28 Şubat'ta görevinden ayrılmasını takip eden süreçte yapılan Konklav'da Arjantinli Kardinal ve Buenos Aires Başpiskoposu Jorge Mario Bergoglio, Katolik Kilisesi'nin 266. Papa'sı olarak seçilmiş ve kendine havari ismi olarak "Franciscus"u almıştı. - Vatikan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Emerit Papa 16. Benediktus'un İstifasının Birinci Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • aydan yetim: şimdiden 14 şubat sevgililer günün kutlu olsun sevgilerimle. 0 0 Yanıtla

Advertisement