Engelli Sevda'dan Keman Konseri - Son Dakika
Güncel

Engelli Sevda'dan Keman Konseri

Engelli Sevda\'dan Keman Konseri

Sol elinin iki parmağı olmamasına rağmen keman çalmayı başaran Sevda Eraslan, ayak üstü verdiği konserle dinleyenlerin beğenisini topladı.

10.05.2013 12:11  Güncelleme: 12:15

Yozgat Fatma Temel Turhan Bilim Sanat Merkezi'nde katıldığı kursta, sol elinin iki parmağı olmamasına rağmen keman çalmayı başaran 17 yaşındaki Sevda Eraslan, ayak üstü verdiği konserle dinleyenlerin beğenisini topladı.

Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, üstün yetenekli öğrencilere eğitim veren Fatma Temel Turhan Bilim Sanat Merkezi'nde kursa katılan Sevda Eraslan'ın, başarı öyküsünü dinledi. Küçük yaşta bir kaza sonucu sol elinin iki parmağını kaybettiğini belirten Sevda Eraslan, Yozgat Lisesi'nde öğrenci olduğunu, aynı zamanda da Sanat Merkezine müzik kursuna devam ettiğini kaydetti. Sevda Eraslan, küçük yaştan beri ilgi duyduğu kemandan, iki parmağının bulunmaması nedeniyle önceleri uzak kaldığını anlattı. Lise son sınıf öğrencisi Sevda Eraslan, Müzik Birimi Danışman Öğretmeni Aytaç Şahin'in yardım ve desteği ile batı müziği akort sistemi yerine, Türk müziği akort sistemini tersine döndürerek, kemanı üç parmakla da çalınır hale getirdiklerini, sonrasında da aldığı eğitimle kemanı rahatlıkla çalabildiğini, bunun da internet üzerinden yaptığı araştırmaya göre bir ilk olduğunu söyledi.

Yetenekli öğrencinin verdiği konseri dinleyen Vali Yazıcı, "Seni tebrik ediyorum. Biz kısa bir parça çalabileceğini düşündük, ama sen bize çok güzel bir konser verdin. Bu durumda Güzel Sanatlara devam edebilirsin" dedi. - Yozgat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engelli Sevda'dan Keman Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement