Engelli Vatandaşlar Engelli Köpeklerle Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Engelli Vatandaşlar Engelli Köpeklerle Yürüdü

Engelli Vatandaşlar Engelli Köpeklerle Yürüdü

Samsun'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen yürüyüşte ilginç görüntüler oluştu.

03.12.2014 18:09

Samsun'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen yürüyüşte ilginç görüntüler oluştu. Engelli bir kişi, engelli köpeği ile yürüyüşe katıldı. Sol bacağının üzerine basamayan ve topallayan bir sokak köpeği de bir süre yürüyüşte yeraldı.

Samsun'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle İstiklal Caddesi'nde yürüyüş düzenlendi. Engelliler pankart taşıdı, toplumda farkındalık oluşturmak için sloganlar attı. Programa katılan İlkadım İlçesi Ak Partili Belediye Başkanı Erdoğan Tok da tekerlekli sandalyeye oturarak engellilere destek verdi.

Bedensel Engelli Tufan Anar, yürüyüşe bir ayağı olmayan 4.5 yaşındaki köpeği ile birlikte katıldı. 'Minikıl' adlı köpeğe yürüyüşe katılan diğer engelliler de ilgi gösterdi. Tufan Anar, 6 aylıkken trafik kazası sonucu sol ön ayağı kopan köpeği, Hayvan Hastanesi'nde görüp sahiplendiğini belirterek, "Onu sahiplenmeseydim hayatı rezil olurdu. Dışarıda yaşam şartlarına uyamaz diye onu yanıma aldım. Sadece engelli olduğum için değil hayvanları sevdiğim için aldım" dedi.

Yürüyüş sırasında ilginç bir olayda yaşandı. Engelliler toplandığı alan sol ön ayağının üzerine basamayan bir sokak köpeği geldi. Bir süre engellilerin yanında topallayarak dolaştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engelli Vatandaşlar Engelli Köpeklerle Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement