Engelliler Festivalınde, Gazi Annesinden Çözüm Sürecine Tepki - Son Dakika
Güncel

Engelliler Festivalınde, Gazi Annesinden Çözüm Sürecine Tepki

Engelliler Festivalınde, Gazi Annesinden Çözüm Sürecine Tepki

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ne Altınoluk Beldesi'nde, Türkiye 8.İşitme Engelliler Kültür ve Sanat Festivali başladı.

11.05.2013 19:17

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ne Altınoluk Beldesi'nde, Türkiye 8. İşitme Engelliler Kültür ve Sanat Festivali başladı. Açılışa katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in yanına gelen gazi annesi Hatice Sarı, çözüm sürecine tepkisini gösterirken, "Bu eşkıyalarla anlaşan kimse, onun oğlunun dalağını istiyorum. Benim oğlumun hangi uzvu yoksa, bunlarla anlaşan da kendi oğlunun uzuvlarını oğluma verecek" dedi.

Türkiye'nin 20 ilinden engelli temsilcilerinin katılımı Altınoluk'ta gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek olan festival, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in de katıldığı bir törenle açıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törende bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Türkiye'de yaşayan engellilerin sorunlarının çözüm beklediğini belirtti. Bu konuda TBMM'ye sundukları yasa tasarılarının Ak Parti tarafından reddedildiğini kaydeden Tekin, "Biz CHP olarak, uluslararası kuruluşlarda görev yapmış Genel Başkan Yardımcımız Şafak Pavey başkanlığında, dünyada engelliler için hangi kriterler varsa, aynısının kendi ülkemizdeki engelli yurttaşlarımız için kullanılması amacıyla çalışma başlattık. Bununla ilgili çeşitli yasa teklifleri verdik. Ama ne yazık ki, parlamentoda sayısal çoğunluk AKP'de olduğu için, bunları hayata geçirme şansımız olmadı" dedi.

Gürsel Tekin, Türkiye'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine binlerce belediyenin kapatıldığını, Altınoluk Belediyesi'nin de kapatılacak belediyeler içinde bulunduğuna dikkat çekti. Tekin, "Özellikle, sayın Başbakan'a buradan çağrı yapmak istiyorum. Sayın Başbakan'ın bu sorunları, 1994 ve 97 arasında bir belediye başkanı olarak yaşadığını çok iyi biliyorum. Sayın Başbakan, kendisi belediye başkanı iken kullanmış olduğu cümleyi aynen söyleyeyim sizlere. 'Ankara, elini İstanbul'dan çek'. Bu ifade sayın başkanının kendi ifadesidir. Ben de şimdi diyorum ki, AKP belediyelerin üstünden elinizi çekin. Bırakın. Belediyeler ne yapıp yapamayacaklarını kendi özgür iradeleri ile karar versin. Bizim iktidarımız döneminde bu belediyeler nasılsa açılacak. Boşuna bu belediyeleri kapatmayın" diye konuştu.

GAZİ ANNESİ

Program sırasında Gürsel Tekin'in yanına gelen ve kendisinin bir Güneydoğu gazisinin annesi olduğunu söyleyen 75 yaşındaki Hatice Sarı, oğlu Oğuz Sarı'nın 1994 yılında Iğdır'da vatani görevini er olarak yaparken PKK'nın kurduğu pusuya düştüğünü, çatışma sonucu vücuduna aldığı 8 kurşunla yaralandıktan sonra sol böbreğini, dalağını, safra kesesini kaybettiğini, sağ kolunu kullanamadığını söyledi. Çözüm sürecine tepki gösteren Sarı, "Benim oğlumun böbreğini birilerinin oğlu versin. Benim oğlumun dalağını versin, birilerinin oğlu. Benim oğlumun aklını versin, birilerinin oğlu" diye konuştu.

Hatice Sarı daha sonra gazetecilere dönerek, "Bu anlaşmaya kim imza attıysa, oğlumun kaybettiği her uzvunu geri istiyorum. Biz anayız, biz ağlıyoruz. Evet anaların ağlamasını istemiyoruz ama bu eşkıyalarla anlaşan kimse, onun oğlunun dalağını istiyorum. Benim oğlumun hangi uzvu yoksa, bunlarla anlaşan da kendi oğlunun uzuvlarını oğluma verecek, tamam olacak. Ondan sonra bende onlarla helalleşeceğim. Yoksa hakkımı helal etmeyeceğim" diye konuştu.

Altınoluk Belediye Başkanı CHP'li Hasan Özpolat ve Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu Başkanı Ercüment Tanrıverdi'nin konuşmalarının ardından etkinlik engellilerin folklor gösterileriyle devam etti. Burada dernekler, meydana kurduğu satış standlarında üyelerinin ürettiği el sanatlarını satmaya başladı. - Balıkesir/ Ayvalık

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engelliler Festivalınde, Gazi Annesinden Çözüm Sürecine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement