Engelliler İçin Özel Otobüs - Son Dakika
Güncel

Engelliler İçin Özel Otobüs

Engelliler İçin Özel Otobüs

İETT Genel Müdürlüğü bedensel engelli vatandaşların kullanımına uygun hale getirilen bir otobüsünü Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği'ne teslim etti.

24.04.2013 16:32  Güncelleme: 18:01

Engelli vatandaşların kolaylıkla inip binmelerini sağlayan 'Engelli Otobüsü'nün teslim törenine katılan Emine Erdoğan "Elbette bir tek araçla engellilerin ulaşım sorunları çözülemez ancak bugün gerçekleştirdiğimizin törenin bir mesaj, bir çağrı olmasını, İstanbul sokaklarında çok daha fazla olmasını gönülden arzu ediyorum" dedi.

BEDD'in Maltepe Cevizli'deki Genel Merkez'inde düzenlenen törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın eşi Beyhan Bağış, BEDD Genel Başkanı Kemal Demirel, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Vehbi Koç Vakfı Başkanı Semahat Arsel, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'ın eşi Sema Doğan, İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, bedensel engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Emine Erdoğan, şehirleri imar ederken engelsiz kadar engellilerin hesaba katılması gerektiğini belirterek, meseleye eşitlikle yaklaşmak gerektiğini söyledi. Emine Erdoğan, şöyle konuştu:

"İstanbul Büyükşehir Belediyemize, İETT Genel Müdürlüğümüze bu otobüsün Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği'ne kazandırılmasında emeği geçen her bir kardeşime kalpten şükranlarımı sunuyorum. Bir tek çiçekle bahar olmaz. Elbette bir tek araçla engellilerin ulaşım sorunları çözülemez ancak bugün gerçekleştirdiğimizin törenin bir mesaj, bir çağrı olmasını İstanbul sokaklarında çok daha fazla olmasını gönülden arzu ediyorum. Elbette devlet eşitliği sağlamak için çaba harcamalıdır. Nitekim son 10 yıl içinde engellilerin sorununun çözümüne yönelik gerçekten çok önemli adımlar atılmıştır. Yerel yönetimler şehirleri engelliler içinde imar etmelidir. Ancak tek başına hükümetin, belediyelerin, sivil toplum örgütlerinin sürece katılması sorunun çözümüne yetmeyecektir."

"SON 10 YILDA ENGELLİLER KONUSUNDA BÜYÜK MESAFELER KAT ETTİK"

Son 10 yıl içinde engelliler konusunda büyük mesafeler kat ettiklerini söyleyen Erdoğan, vazgeçmeden, yılmadan yorulmadan mücadeleye devam edeceklerini, fiziki engelin değil, kalplerde ve zihinlerde engellerin kalkmasını her fırsatta hatırlatacaklarını ifade etti. Törende BEDD Genel Başkanı Kemal Demirel, desteklerinden dolayı Emine Erdoğan, İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı ve Semahat Arsel'e birer plaket verdi. Törende 'Engelli Otobüsü' Emine Erdoğan tarafından kesilen kurdelenin ardından hizmete girdi. Engelli otobüsüne ilk binen BEDD Genel Başkanı Kemal Demirel oldu. Emine Erdoğan, törenin ardından engelli vatandaşlarla yakından ilgilendi.

"ENGELLİ VATANDAŞLAR ARACA KOLAYLIKLA İNİP-BİNECEK"

İETT tarafından BEDD'e tahsis edilen otobüs, Koç- Otokar firmasının desteğiyle bedensel engelli vatandaşların kullanımına uygun hale getirildi. Engelli vatandaşların araca kolaylıkla inip binmelerini sağlamak için araca engelli asansörü uygulandı. Kullanımı oldukça kolay olan bu sistemde tekerlekli sandalye veya akülü araba kullanan yolcu, önce kumanda vasıtasıyla zemine kadar inen platforma oradan da yine kumanda vasıtasıyla araç içine geçebiliyor. Araç, aynı anda 11 tekerlekli sandalye veya akülü arabayı kullanan yolcu ile 8 görevlinin oturarak yolculuk etmesine imkan veriyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engelliler İçin Özel Otobüs - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement