Engin Çeber Davasından 3 Müebbet Çıktı - Son Dakika
Güncel

Engin Çeber Davasından 3 Müebbet Çıktı

Engin Çeber Davasından 3 Müebbet Çıktı

Engin Çeber'e işkence davasında 3 cezaevi görevlisi, müebbet hapse mahkum oldu.

01.10.2012 18:38  Güncelleme: 18:52

Engin Çeber'e işkence davasında 3 cezaevi görevlisi, müebbet hapse mahkum oldu, 1 kişi ise tahliye edildi.

Bakırköy Adliyesi'ndeki duruşmada tutuklu sanıklar Sami Ergazi, eski cezaevi müdürü Fuat Karaosmanoğlu, Nihat Kızılkaya, Selahattin Apaydın, avukatlar ve Engin Çeber'in yakınları hazır bulundu.

Duruşmada sanıklar son savunmalarını yaptı. Sanık avukatlarının savunması sırasında Engin Çeber'in yakınları ve avukatlarının, savunmaya yüksek sesle itiraz etmesi üzerine mahkeme başkanı salonda bulunanları uyardı.

Duruşmada söz alan, Çeber'in avukatı Taylan Tanay, "Bu işkence tamamen planlanmıştır. Fuat Karaosmanoğlu'nun olayı bilmemesi imkansız. Bilirkişi raporu verileri, Yılmaz Aydoğdu'nun ifadeleri, Fuat Karaosmanoğlu'nun bu işin içinde olduğunu söylüyor" dedi.

Sanıkların ağırlaştırılmış işkence sonucu ölümle yargılanması gerektiğini savunan Tanay, "4 yıldır adalet bekliyoruz" diye konuştu. Tutuklu sanıkların avukatları ise müvekkillerinin tahliyelerini talep etti. Mahkeme heyeti, savunmaları dinledikten sonra duruşmaya ara verdi.

Verilen aranın ardından davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanıklardan Sami Ergazi, Fuat Karaosmanoğlu ve Selahattin Apaydın için müebbet hapis cezası verdi. Nihat Kızılkaya'nın ise tahliyesine karar verildi.

Gözaltına alındıktan sonra götürüldüğü Metris Cezaevi'nde gördüğü işkence nedeniyle 10 Ekim 2008'de hayatını kaybeden Engin Çeber'in davası, 4 yıldır sürüyordu. Nihayet, tanıkların ifadeleri, ses ve görüntü kayıtları ve bilirkiş raporları sonucunda Çeber'in, işkence sonucu öldüğü kesinleşmiş oldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engin Çeber Davasından 3 Müebbet Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement