Enka, 300 Milyon Dolarlık Yeni Avm'sinin Tanıtımını Fransa'da Yaptı - Son Dakika
Güncel

Enka, 300 Milyon Dolarlık Yeni Avm'sinin Tanıtımını Fransa'da Yaptı

Enka, 300 Milyon Dolarlık Yeni Avm\'sinin Tanıtımını Fransa\'da Yaptı

ENKA TC, Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen MAPIC fuarı çerçevesinde yeni alışveriş merkezini tanıttı.

23.11.2016 09:58

ENKA TC, Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen MAPIC fuarı çerçevesinde yeni alışveriş merkezini tanıttı.

Rusya'daki ticari gayrimenkul piyasasının önde gelen Türk şirketlerinden olan ENKA TC, mevcut yapıların geliştirilmesi politikasına devam ediyor ve Kaşirskoye Şosse'de yer alan 195 bin 500 metrekare alana ve 71 bin metrekare kiralanabilir alana sahip alışveriş merkezinin inşaatına 300 milyon dolar yatıracak. 2017 yılının son çeyreğinde açmayı planladığı alışveriş merkezinin(AVM) kiraya verme ve pazarlama işi için uluslararası danışmanlık şirketleri Knight Frank ve Cushman & Wakefiled ile anlaştı.

Yeni yapı ticari galeriler, eğlence merkezi, çok salonlu sinema salonu, fitness salonu, kafe ve restoranları içeren beş katlı alışveriş merkezinde 200'den fazla markanın mağazası yer alacak ve ziyaretçilerin rahatı için 1500 araç kapasiteli 3 katlı yeraltı otoparkı yapılacak.

Alışveriş merkezinin standartların dışındaki mimari konsepti su, hava, ateş ve toprak olmak üzere doğanın 4 maddesini içeriyor. Alışveriş merkezinde dünyanın temel elementleri dekorlar, mimari formlar ve renk karışımlarında yansıtılmış.

Alışveriş merkezinin çatı katında havuz, tenis kortları, basketbol sahası, restoranlar, buz pateni ve açık sinema olacak.

Yeni alışveriş merkezi Kaşirskoye Şosse ile Şipilovskaya'nın kesiştiği Orehovo-Borisovo bölgesinde yer alacak. Bölgede 2 milyondan fazla kişi yaşıyor. Yapının çevresinde yürüme mesafesindeki Domodedovskaya, Orehovo, Zyablikovo, Krasnogvardeyskaya ve Şipilovskaya olmak üzere 5 metro istasyonu yer alıyor.

Yapı, uzun yıllar aynı yerde faaliyet gösteren "Kapitoliy" alışveriş merkezinin yerinde inşa edilecek. Bu, şirketin kendi alışveriş merkezlerinin rekonstrüksiyonunu yaptığı ikinci proje olacak. Bunlardan ilki alanı 20 bin metrekareden 245 bin metrekareye yükseltilen "Kuntsevo Plaza" oldu. Bu alışveriş merkezi "En iyi alışveriş merkezi" (International Retail & Leisure Destination) alanında Global RLI International Retail & Leisure Destination) ve European Property Awards 2016'da Retail Architecture ve Retail Development olmak üzere 2 dalda ödüle layık görüldü.

ENKA Genel Müdürü Murat Duran AVM ile ilgili olarak, "ENKA mevcut alışveriş merkezlerinin kaliteli rekonstrüksiyon çalışmaları politikasına devam ediyor. Ziyaretçilerin talepleri ve isteklerini önceden görmek gibi üst düzey bir hedefimiz var. Bu yüzden biz başarıyla faaliyet gösteren alışveriş merkezlerinin konseptlerini tamamen değiştiriyoruz. Yeni inşaatın yürütüldüğü yerde bulunan alışveriş merkezi 15 yıl başarıyla hizmet verdi. Kaşirskoye Şosse'deki gelişmiş alışveriş merkezinin alışveriş için ek imkanlar sağlayacağından ve ailesiyle zaman geçirmek isteyenler için en sevilen yer haline geleceğinden eminiz." dedi.

Knight Frank Yönetici Partneri Sergey Gipş ise, "Enka piyasadan 10 yıl önde giden eşsiz projeleriyle zaten biliniyor. Şirket her zaman dizayna ve detaylara büyük önem veriyor ve yeni projesi hiç şüphesiz ki piyasa için örnek teşkil edecek. Örneğin spor salonunu da içeren bu tür bir alışveriş merkezi birçok kişi tarafından planlanmıştı, fakat ilk kez ENKA tarafından gerçekleştirilecek. Bu projenin sosyal anlamını güçlendirecek ve hitap edeceği kitleyi genişletecek" dedi.

Cushman&Wakefield Ticari Gayrimenkul Bölümü Başkanı Yekaterina Zemskaya ise yaptığı açıklamada, ENKA şirketinin portföyündeki ikinci yapının rekonstrüksiyonun hem Moskova piyasası hem de Moskova'da yaşayanlar için çok önemli bir olay olacağını söyledi. Zemskaya, "Şirket eşsiz ve kaliteli bir alışveriş merkezi inşa ederek bir kez daha inovasyon adımları sayesinde öncü olacak" dedi. - Moskova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Enka, 300 Milyon Dolarlık Yeni Avm'sinin Tanıtımını Fransa'da Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement