Erdoğan'ın Kimsin Sen Dediği Başkan Gitti - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'ın Kimsin Sen Dediği Başkan Gitti

Erdoğan\'ın Kimsin Sen Dediği Başkan Gitti

Yargıtay'ın yeni başkanı belli oldu

10.02.2015 11:19

Yargıtay Başkanı Ali Alkan, yaş haddinden emekliye ayrıldı ve onun yerine Yargıtay Başkanlığı'na İsmail Rüştü Cirit seçildi.

Yargıtay Genel Kurulu'nda, dün yaş haddinden emekliye ayrılan Ali Alkan'ın yerine Yargıtay Birinci Başkanlığı için seçim yapıldı.

CİRİT 280 OY ALDI

Seçimde, 3. Ceza Dairesi Başkanı Erdal Gökçen, 20. Hukuk Dairesi Başkanı Feyzi Altınok, 13. Ceza Dairesi Başkanı İsmail Rüştü Cirit, 6. Ceza Dairesi Üyesi Ali Suat Ertosun ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili Mehmet Ekmekçi yarıştı. 5 adayın katıldığı seçimlerde 516 üye oy kullandı. 280 oy alan İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay'ın yeni başkanı seçilirken, 13 oy boş çıkartı ve oyda geçersiz sayıldı.

ERDOĞAN'IN KİMSİN SEN DEDİĞİ BAŞKAN GİTTİ

Yargıtay'ın eski başkanı Ali Alkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yargıtay törenlerine katılmama kararı üzerine "Gelmezse kendisi bilir" demişti. Erdoğan ise bunun üzerine Ali Alkan için "kimsin sen" ifadelerini kullanmıştı.

İSMAİL RÜŞTÜ CİRİT KİMDİR?

23 Mart 1955'te Balıkesir Burhaniye doğumlu olan İsmail Rüştü Cirit, İzmir Namık Kemal Lisesi'ni bitirmiş, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1978 yılında mezun olmuştur. Burhaniye hakim adayı olarak mesleğe başlayan İsmail Rüştü Cirit, çeşitli hakimlik görevlerinde bulunmuştur. Üsküdar Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevindeyken 2004′te Yargıtay üyeliğine seçilmiş, halen Yargıtay 3. Ceza Dairesi Üyesi olarak görevini sürdürmekte iken 2011′de Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca 13. Ceza Dairesi Başkanlığına seçilmiştir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Kaynak: Haber7.com

Son Dakika Güncel Erdoğan'ın Kimsin Sen Dediği Başkan Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement