Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin imajını zedelemeye başladığını belirterek, " Türkiye Cumhuriyeti'nin anamuhalefet partisinin, Avrupa Parlamentosu'nda düştüğü içler arası durum, CHP kadar bu ülkenin vatandaşları olarak bizi de üzmüş, bizi de yaralamıştır Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin imajını zedelemeye başladığını belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin anamuhalefet partisinin, Avrupa Parlamentosu'nda düştüğü içler arası durum, CHP kadar bu ülkenin vatandaşları olarak bizi de üzmüş, bizi de yaralamıştır. Rakibimiz de Türkiye'nin bir siyasi partisinin bu hallere düşürülmüş olması üzüntü vericidir, inciticidir, yaralayıcıdır" dedi. Erdoğan Kılıçdaroğlu'nu gülünç ve acıklı bir duruma düşmekle suçladı.
Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nın açılışında konuştu. Erdoğan konuşmasında muhalefet partilerine yüklenerek, Türkiye'de iktidara gelmenin yegane yolunun artık sandık olduğunu, sandık dışında yol, yöntem arayanların, sandığın dışında merkezlerden medet umanların bu ülkede artık başarılı olamayacaklarını, hedeflerine ulaşamayacaklarını belirtti. Erdoğan, "İşte bizdeki muhalefet şu anda böyle bir çıkmazı, böyle bir çaresizliği yaşıyor. Tutundukları tüm dallar ellerinde kaldı, medet umdukları tüm odaklar onları hayal kırıklığına uğrattı. Umut besledikleri dağlara karlar yağdı. Ama muhalefet sandıkta yarışmayı, demokratik bir mücadeleyi bugün dahi içine sindiremiyor. Acziyet, çaresizlik içinde muhalefet Türkiye'yi bir kaosa sürüklemeyi, bu kaostan kendisi rant sağlamayı siyaset olarak tercih ediyor" diye konuştu.
Şu anda CHP ve MHP genel başkanlarının kapana kısılmış bir halde olduklarını ve çıkış yolunu da demokrasinin dışında bulmaya çalıştıklarını ifade eden Erdoğan, "Topluma gerilim pompalayarak, toplumu kamplara ayırarak, fay hatlarında gerilimi artırarak burana bir çıkış yolu bulabilir miyiz, diye çırpınıyorlar. Muhalefet genel başkanları bu çaresizlik, bu acziyet içinde ne yazık ki aklı, mantığı, fikir, vicdan ve izanı şu anda tamamen yedeğe almış durumdalar. Nasıl bir yolda yürüdüklerini, nasıl tehlikeli oyunlar oynadıklarını göremeyecek kadar akıl tutulması içindeler" diye konuştu.
-"BÖYLE BİR ACEMİNİN CHP'NİN GENEL BAŞKANLIK KOLTUĞUNDA OTURMASI BÜYÜK BİR TALİH"-
Erdoğan, CHP'de 2010 yılında bir "kaset skandalı" yaşandığını belirtirken sözlerine şöyle devam etti:
"Fazla uzun bir süre değil, yaklaşık üç yıl önce dönemin genel başkanı gitti. 22 Mayıs 2010'da şu andaki genel başkan o makama getirildi. (Kılıçdaroğlu) Daha o makama gelmeden, CHP genel başkanı olmadan mevcut genel başkanını evinde ziyaret etti ve evinden çıktığı andan itibaren yalan söylemeye çark etmeye başladı. Sordular, "ben aday olmayacağım' dedi. Hemen ertesi gün, "ben adayım' dedi ve genel başkan oldu. Kürsüye ilk kez çıktı, son derece seviyesiz, kalitesiz bir dil ve üslupla hitap etmeye başladı. Arka arkaya defalarca çark etti, defalarca ayak üstü yalan söyledi, defalarca gaf yaptı, hata yaptı. İki seçime girdi, birinde oy bile kullanamadı. Her iki seçimden de başarısızlıkla çıktı. Acemi dedik, tecrübesiz dedik, zamanla olgunlaşır, siyaseti, genel başkanlığı öğrenir dedik, aradan üç yıl geçti ama CHP'nin bu yeni genel başkanı bir arpa boyu dahi yol kat edemedi."
Kılıçdaroğlu'nun genel başkan seçildiği 22 Mayıs 2010 yılında kürsüye çıktığında nasıl bir şaşkınlık içindeyse, bugün de aynı acemilik, şaşkınlık içinde olduğunu söyleyen Erdoğan, "Samimiyetle ifade edeceğim; biz böyle bir aceminin CHP'nin genel başkanlık koltuğunda oturmasını AK Parti için her zaman büyük bir talih olarak görüyoruz. Biz bunu defalarca söyledik. Bu zat o makamda olduğu sürece AK Parti her seçimden zaferle, oylarını artırarak çıkar. Hiç endişeniz olmasın" diye konuştu.
-"AVRUPA PARLAMENTOSU'NDA DÜŞTÜĞÜ İÇLER ARASI DURUM BİZİ DE YARALAMIŞTIR"-
Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun sadece CHP'ye değil, artık Türkiye'ye de zarar vermeye, Türkiye'nin de imajını zedelemeye başladığını belirterek, "Çaresizlik ve acziyet içinde bu zat, Türkiye'nin, Türkiye siyasetinin, Türkiye demokrasisinin imajına lekeler sürmeye başladı. Türkiye Cumhuriyeti'nin, anamuhalefet partisinin, Avrupa Parlamentosu'nda düştüğü içler arası durum, CHP kadar, CHP'ye gönül vermiş kardeşlerim kadar bu ülkenin vatandaşları olarak bizi de üzmüş, bizi de yaralamıştır. Rakibimiz de olsa muhalefet de olsa CHP'nin genel başkanı da olsa Türkiye'nin bir siyasi partisinin bu hallere düşürülmüş olması üzüntü vericidir, inciticidir, yaralayıcıdır" dedi.
Başbakan Erdoğan üç yıldır izah etmelerine rağmen "CHP'nin genel başkanının nerede nasıl konuşulacağını, nasıl davranacağını öğrenemediği gibi maalesef yanındaki monşerlerin de danışmanların da bunu öğrenemediğini" ifade ederek, şunları kaydetti:
"İşte en son Avrupa Parlamentosu'nda (AP) kendi ülkesinin başbakanına ağza alınmayacak ifadeler kullandı. ve hem gülünç, hem de çok acıklı bir duruma düştü. CHP genel başkanının düştüğü durum o kadar vahim, o kadar acıklı ki AP Sosyalist Grup Başkanı bile bu ithamlara, bu hakaretlere tahammül edemiyor ve kendisini geri çeviriyor, randevu vermiyor. Yurtdışına gidip kendi ülkesinin için "katil' sıfatını kullanan birine nerede olursa olsun "zavallı' gözüyle bakılır. Bu zata sadece zavallı gözüyle bakmadılar o zavallıyı son derece haklı olarak odalarının kapılarından da geri çevirdiler. Biz elbette bu zatın seviyesine düşmeyeceğiz, bu zavallı hezeyanları ciddiye alıp cevap vermeyeceğiz. Ama yargıda bu ahlak dışı durumun hesabını da sonuna kadar takip edeceğiz."
-"SİZE ELÇİLİK EDENLER, NE YAZIK Kİ REYHANLI OLAYININ PLANLAYICILARI"-
Kılıçdaroğlu'nun "Esad'la Erdoğan arasında ton farkı var" sözlerini anımsatan Erdoğan, "Ama CHP'lilerin, milletimizle çektirdiklerinden çok daha fazla Esad ile çekilmiş hatıra fotoğrafları var. CHP'nin milletvekilleri Diyarbakır'dan çok Şam'a gittiler, Esad ile hatıra fotoğrafı çektiler. ve Reyhanlı'daki olayların içine karışanların, bunları alıp Esad'a götürdüklerine dair belgeler artık elimizde. İş bu noktaya geldi. Sen neyi konuşuyorsun, hangi Reyhanlı halkının, hangi Hatay'daki kardeşimin yanında olduğunu savunuyorsun. Size elçilik edenler, ne yazık ki Reyhanlı olayının planlayıcıları. Bu işin içinde olanlar. Şimdi bu genel başkan çıkıyor utanmadan sıkılmadan ahlaksızca ve terbiyesizce bizi Esad'la kıyaslıyor, üstelik bunu da AP'de yapıyor. Ortaya çıkan manzara utanç verici bir manzaradır. Ortaya çıkan manzara CHP adına son derece talihsiz bir manzaradır" diye konuştu. (ANKA/DEVAM)
(GO/ÖZK) - Ankara
Son Dakika › Güncel › Erdoğan: Kılıçdaroğlu Gülünç ve Acıklı Bir Durumda - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.