Ereğli?de Yağmur Sele Yol Açtı - Son Dakika
Güncel

Ereğli?de Yağmur Sele Yol Açtı

Ereğli?de Yağmur Sele Yol Açtı

Ereğli'de yağmur sele yol açtı (ek) KRİZ MAMASI OLUŞTURULDU Ereğli ilçesinde yaşanan sel felaketinde çok sayıda ev, iş yeri ve İmam Hatip Lisesi'ni su bastı.

07.10.2015 19:34

Ereğli'de yağmur sele yol açtı (ek)

KRİZ MAMASI OLUŞTURULDU

Ereğli ilçesinde yaşanan sel felaketinde çok sayıda ev, iş yeri ve İmam Hatip Lisesi'ni su bastı. Sel sularına kapılan 6 otomobil kaybolurken, 20'den fazla otomobilde zarar gördü. Sel felaketinin ardından Ereğli Kaymakamlığı, Ereğli Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve AFAD ekipleri tarafından kriz masası oluşturuldu. Ekipler, hasar tespit çalışmalarına başladı.

Sel sularının çekilmesiyle birlikte Kışla Mahallesi'nde yaşayanlar temizlik çalışmalarına başladı. Elvide Şahin, torunu Betül Şahin'i okul servisine bindireceği sırada su seviyesinin yükselmesiyle korktuğunu söyledi.

Sel felaketinde hem evini hem de iş yerini su basan Mevlüt Demir, iş yerinde mahsur kaldığını ve sular çekilenciye kadar hiç hareket etmeden beklediğini ifade etti.

Yaşanan sel felaketinde motosiklet sürücüsü canını zor kurtardı. Cep telefonuna yansıyan görüntülerde artan sel suları arasında kalan ve dönüş yapmak isteyen motosiklet sürücüsü bir anda dengesini kaybederek karşı şeritten gelen otomobilin altına giriyor. Motosiklet sürücünün yardımına koşan vatandaşlar, sürücü ve motosikleti kurtardıktan sonra otomobil yoluna devam ediyor.

İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret eden Ereğli Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Uysal, selde esnaf ve ailelerin zarar gördüğünü belirterek, 'Problem şu, derelerin kenarlarına duvarlar yapılacak. Hem sağ tarafa hem de sol tarafa duvarlar yapılacak. Ondan sonra da bizlerde dere temizleyici araçlarla dereyi temizleyeceğizö dedi. Uysal, 19 Ekim'de bir ekibin gelerek derelerde incelemelerde bulunacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ereğli?de Yağmur Sele Yol Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement