Ergenekon Davası'nda Mustafa Balbay Yarın Savunmasını Yapacak - Son Dakika
Güncel

Ergenekon Davası'nda Mustafa Balbay Yarın Savunmasını Yapacak

Ergenekon Davası\'nda Mustafa Balbay Yarın Savunmasını Yapacak

Ergenekon Davası'nda tutuklu sanık CHP İzmir Millletvekili Mustafa Balbay'ın son savunmasının yarın alınmasına karar veren mahkeme heyeti, savunması hazır sanık olmaması nedeniyle duruşmayı yarına erteledi.

13.05.2013 15:42

Ergenekon Davası'nda tutuklu sanık CHP İzmir Millletvekili Mustafa Balbay'ın son savunmasının yarın alınmasına karar veren mahkeme heyeti, savunması hazır sanık olmaması nedeniyle duruşmayı yarına erteledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen Ergenekon Davası'nda mütalaaya ilişkin son savunmasını yapan tutuklu sanık eski Türk-Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol Kurtuluş Savaşı'nda, dedesi Papa Eftim'in Mustafa Kemal Atatürk'ün desteği ile Türk Ortodoks Patrikhanesi'ni kurduğunu söyledi. Bartholomeos'un Fener Rum Patrikhanesi'nin başına getirilmesiyle ekümenikliğin uluslararası arenada dillendirilmeye başlandığını belirten Erenerol şunları söyledi:

"Ancak Türk Ortodoks Patrikhanesi'nin varlığı halen amaçlarına gerçek anlamda ulaşmada engeldi. Bu yüzden bu operasyonda benim tutuklanmamı sağladılar. Bu operasyonlarda tutuklanmış olmak benim için bir şereftir. 91 yıl sonra bu operasyonla Türk ordusuna açılan savaşta Genelkurmay Başkanı sanık sandalyesine oturtulurken, onun yanında Papa Eftim'in torunu Sevgi'nin oturtulması bir tesadüf mü? Asla. Bu salonda genelkurmay başkanımızın yanında olmak benim için şereftir, onurdur, namustur."

Erenerol'un avukatı Mehmet Kozan da "Müvekkilim 5 yılı aşkın süredir tutuklu. Müvekkilimle ilgili deliller toplanmıştır. Müvekkilimin beraatine ve tahliyesine karar verilmesini talep ediyorum" dedi.

DURUŞMA YARINA ERTELENDİ

Mütalaaya ilişkin savunmaların alınmasıyla ilgili açıklama yapan mahkeme heyeti, Mustafa Balbay'ın 14 Mayıs Salı günü (yarın), 16 Mayıs Perşembe günü Tuncay Özkan'ın ve 17 Mayıs Cuma günü Prof. Dr. Mehmet Haberal'a son savunmaları için söz verileceğini açıkladı. Mahkeme heyeti, savunması hazır sanık olmaması nedeniyle duruşmayı yarın saat 09.00'a erteledi. - İstanbul/ Silivri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ergenekon Davası'nda Mustafa Balbay Yarın Savunmasını Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement