Erik Ağaçları Çiçek Açtı - Son Dakika
Güncel

Erik Ağaçları Çiçek Açtı

Erik Ağaçları Çiçek Açtı

Türkiye'nin büyük bölümünde kış mevsimi etkisini gösterirken, Mersin'de örtü altındaki erik ağaçları çiçek açarak adeta baharı müjdeledi.

12.02.2013 11:45

Türkiye'nin büyük bölümünde kış mevsimi etkisini gösterirken, Mersin'de örtü altındaki erik ağaçları çiçek açarak adeta baharı müjdeledi.

Türkiye'nin ilk turfanda eriğinin çıktığı Silifke ilçesine bağlı Keben köyünde 20 yıldır çiftçilik yapan Faruk Doğan'ın örtü altına alınan 1 dönümlük erik bahçesindeki ağaçlar çiçek açtı. Çiçeklerin meyveye dönüşmesi ise sera içerisine konan kovanlardaki arılarla sağlanıyor.

Silifke Erik Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Göktaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin birçok yerinde kar yağışının hala devam ettiğini, ancak Silifke'de çiçek açan erik ağaçlarının baharı müjdelediğini söyledi.

Göksu Vadisi köylerinde 8 dönümlük erik bahçesinin örtü altına alındığını ve bu alanlardan yaklaşık 10 ton erik hasadının yapılmasının hedeflendiğini ifade eden Göktaş, "Açık alanda ilk erik hasadı nisan ayında yapılıyor. Örtü altına alınan bahçelerde ise mart ayının ikinci haftasında hasat yapabiliyoruz. Erken hasat yapıldığı için de fiyatlar yüksek oluyor. Bu yıl da ilk hasadını yapacağımız eriğin kilosunu geçen yıl olduğu gibi 200 liradan satmayı hedefliyoruz" dedi.

Göksu Vadisi'ndeki Keben, Sabak, Bükdeğirmeni, Karakaya, Evkafçiftliği, Kargıcak, İmambekirli, Karahacılı, Ortaören köyleriyle ilçeye bağlı Kabasakallı Mahallesi, Atayurt, Atakent ve Taşucu beldelerinde açık alan erik üretimi yapıldığını bildiren Göktaş, bu yıl 8 bin dönüm araziden yaklaşık 8 bin ton erik hasat etmeyi beklediklerini de sözlerine ekledi.

Muhabir: Hüseyin Haskan/ Zuhal Uzundere Kocalar

Yayıncı: Tevfik Işık - MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erik Ağaçları Çiçek Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement