Erzincan- Bakan Yıldırım ´Demokrasiye Yol Veriyoruz, Darbelere Dur Diyoruz - Son Dakika
Güncel

Erzincan- Bakan Yıldırım ´Demokrasiye Yol Veriyoruz, Darbelere Dur Diyoruz

Erzincan- Bakan Yıldırım ´Demokrasiye Yol Veriyoruz, Darbelere Dur Diyoruz

Erzincan'da Konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Pazar Günü Yapılacak Halk Oylamasının Bir Seçim Olmadığını İfade Etti. Pazar Günü Ne Siyasi Partileri, Ne Milletvekillerini Ne de Belediye Başkanlarını Seçeceklerini İfade Eden Yıldırım, "türkiye'nin Geleceğini Seçeceğiz. Türkiye'nin Geleceğine Karar Vereceğiz. Kendi Kararınıza Evet Demeye Hazır Mısınız? Bu Halk Oylamasında Demokrasiye Yön Veriyoruz. Darbelere Dur Diyoruz. Hayırlı Uğurlu Olsun" Dedi.

11.09.2010 00:51

ERZİNCAN'da konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, pazar günü yapılacak halk oylamasının bir seçim olmadığını ifade etti. Pazar günü ne siyasi partileri, ne milletvekillerini ne de belediye başkanlarını seçeceklerini ifade eden Yıldırım, " Türkiye'nin geleceğini seçeceğiz. Türkiye'nin geleceğine karar vereceğiz. Kendi kararınıza evet demeye hazır mısınız? Bu halk oylamasında demokrasiye yön veriyoruz. Darbelere dur diyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

THY'nin tarifeli uçağı ile saat 11.00'de Erzincan'a gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Beledideki toplu bayramlaşma törenine katıldı. Törene Vali Abdulkadir Demir, Belediye Başkanı AK Partili Yüksel Çakır, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Can, Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mehmet Artar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Belediye binasına girişte alkış ve tezahüratlarla karşılanan Bakan Yıldırım, kalabalık nedeni ile sehpa üzerine çıkarak vatandaşları selamladı.

Yoğun ilgi ve tezahürat ile karşılaşan Bakan Yıldırım 'Canlarım' diye başladığı konuşması sık sık, "Türkiye seninle gurur duyuyor, Erzincan seninle gurur duyuyor "sloganları ile kesilince, "Bizde sizle gurur duyuyoruz. İki türlü canlı var . Biri Erzincan'lı, ötekisi de diğer canlı" dedi.

''YEGANE VARLIĞIMIZ 72 MİLYONU KARDEŞ BİLE TÜRK VARLIĞIDIR"

Ülkede çok güzel şeyler olduğunu söyleyen Bakan Yıldırım sekiz yıldır ülkenin her karış toprağını, her köyünü, her kasabasını baştan başa hizmet götürdüklerini, karşılaştıkları dağ gibi sorunları çözümlediklerini belirtti. Bu hizmetlerin devam ettiğini ifade eden Bakan Yıldırım, "İşte Sansa'ya bakın hizmeti göreceksiniz. İşte Mekeciğe bakın, Bilecik rampalarına bakın, Adana- Pozantı'ya bakın, Samsun -Ankara'ya bakın, Elmadağ tarafına bakın, sahil yoluna bakın, nereye bakarsanız bakın, sağınıza bakın, solunuza bakın, her tarafta hizmeti göreceksiniz. Eğer sizin bu yürekten desteğiniz, bu coşkunuz olmasa bizim neyimiz var. Bizim yegane varlığımız 72 milyonu kardeş bilen Türk varlığıdır. Sizlerin varlığıdır "diye konuştu.

Ramazan Bayramının farklı bir özelliği olduğunun altını çizen Bakan Yıldırım şunları söyledi: "Bu bayramı üç gün değil, dört gün yapacağız. Erzincan pazar günü de bayram yapacak. Erzincan özgürlük ve demokrasi bayramını da coşku ile kutlayacak. Bugüne kadar sizlerden bir şey istemedim. Ama bugün istiyorum. Erzincan'da a partisi, b partisi, c partisi demedik. Ne dedik o da Erzincan partisidir. Dünden bunu dedik bugünde bunu dedik. Hemşehrilerimin siyasi kanaatlerine, her türlü tercihine sonuna kadar saygım var. Başım gözüm üstüne. Ama bu pazar yapılacak halk oylaması bir seçim değil, ne siyasi partileri seçeceğiz , ne milletvekillerini ne de belediye başkanlarını seçeceğiz. Türkiye'nin geleceğini seçeceğiz. Türkiye'nin geleceğine karar vereceğiz. Kendi kararınıza evet demeye hazır mısınız? Evet mi? Erzincan'dan rekor bekliyorum. Erzincan'dan evet, evet, evet, yüz bin kez evet bekliyorum."

Konuşması sırasında salondakilerin hep bir ağızdan 'evet' demesi üzerine Bakan Yıldırım, "İşte buradaki evet sesi Türkiye'ye dalga dalga yayılıyor. Bu halk oylamasında bir şeye karar veriyoruz. Demokrasiye yön veriyoruz. Darbelere dur diyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Bakan Yıldırım, Belediye'deki bayramlaşma töreninin ardından, sırası ile Erzincan Emniyet Müdürlüğü, 100'ncü Yıl Atatürk Huzurevi, 75'nci Yıl Rehabilitasyon Merkezi, Sabancı Kız Yetiştirme Yurdu ve İl Jandarma Komutanlığındaki bayramlaşmalara katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzincan- Bakan Yıldırım ´Demokrasiye Yol Veriyoruz, Darbelere Dur Diyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement