Erzurum Psikiyatri Hastaları Yaptı, Sağlıkçılar Satın Aldı - Son Dakika
Güncel

Erzurum Psikiyatri Hastaları Yaptı, Sağlıkçılar Satın Aldı

Erzurum Psikiyatri Hastaları Yaptı, Sağlıkçılar Satın Aldı

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin psikiyatri servisinde tedavi gören hastaların el emeği, göz nuru dökerek yaptıkları el sanatları sergilendi.

19.04.2016 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin psikiyatri servisinde tedavi gören hastaların el emeği, göz nuru dökerek yaptıkları el sanatları sergilendi. Doktorlar, hemşireler ve sağlık personeli tarafından beğenilen 175 eser bir saat içinde satıldı.

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bu yıl 12'ncisi düzenlenen Geleneksel El Sanatları Sergisi, İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bilgehan Ergut, Halk Sağlığı Müdürü Mahmut Uçar ve psikiyatri servisi doktorları tarafından açıldı. Psikiyatri hastalarının düzenlediği serginin geleneksel olduğuna dikkati çeken Genel Sekreter Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, "Psikiyatri servisinde yatan hastalarımız ya da toplum ve ruh sağlığı merkezinde rutin tedavileri devam edenlerin ürettikleri ürünlerin sergisini açtık. Her sene bir öncekine göre çok daha güzel ve nitelikli eserler görüyoruz. Yapılan eserler, çok güzel ve estetik. Özellikle hastalarımızın tedavi sırasında bir meşguliyet terapisi şeklinde bir şeylerle uğraşması, bu uğraşılarının da bir ürüne dönmesi onları çok mutlu ediyor. El sanatlarının tedaviye katkısı çok önemli. Umarım bundan sonraki senelerde buradan elde edilecek gelirle, çok daha kaliteli çok daha geniş bir ürün yelpazesine sahip bir sergiye kavuşmuş oluruz" diye konuştu.

Halk Eğitim Merkezi BEAH Numune Hastanesi ek bina psikiyatri servisinde İş Uğraş Öğretmeni olan Leyla Şenol da, hastaların el sanatlarını çok sevdiğini söyledi. Leyla Şenol, "Genellikle ahşap boyamaya daha ilgililer. Boş durmak hoşlarına gitmiyor, kendilerini unutuyorlar. Bu onlar için bir terapi oluyor. Hastalarımız dönüşümlü olarak etkinliklere katılıyor. Genelde çok ağır olan şizofren hastalar daha çok katılıyor, seviyor ve daha çok başarılı çalışmalar yapıyor. Değer kazandıklarını düşünüyor, hastalar. Aileleri tarafından yeterince değer verilmeyen hastalar burada kendilerini değerli hissediyor. 'Çok güzel, harika olmuş' dediğimiz zaman kendilerinin bir şeyler yaptığını, başardıklarını hissediyorlar. Onlar için bu çalışmalar çok önemli" dedi.

Psikiyatri hastalarının yaptığı eserler Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin salonunda sergilendi. Sergiyi gezen doktorlar, hemşireler ve sağlık personeli ile vatandaşlar, eserleri 10 lira ile 200 lira arasında değişen fiyatlarla kısa sürede satın aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum Psikiyatri Hastaları Yaptı, Sağlıkçılar Satın Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement