Eşini Bıçaklarken Eline Sıçrayan Kanları Yalamış - Son Dakika
Güncel

Eşini Bıçaklarken Eline Sıçrayan Kanları Yalamış

Eşini Bıçaklarken Eline Sıçrayan Kanları Yalamış

Manisa'da geçen Nisan ayında eşi 32 yaşındaki Fethiye Gökçen'i, çeşitli yerlerinden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle tutuklu yargılanan 34 yaşındaki Ali Gökçen, ikinci kez hakim karşısına çıktığı...

07.10.2013 20:36

Manisa'da geçen Nisan ayında eşi 32 yaşındaki Fethiye Gökçen'i, çeşitli yerlerinden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle tutuklu yargılanan 34 yaşındaki Ali Gökçen, ikinci kez hakim karşısına çıktığı duruşmada kan donduran ayrıntı ortaya çıktı. Olaya müdahale eden polisler ifadelerinden sanık Gökçen'in eşini bıçaklamaya devam ederken bir yandan da elindeki kanları yaladığını bildirdi. Duruşma öncesinde, adliye önünde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Manisa üyesi 35 kadın, hemcinslerine karşı işlenen suçları kınadı.

Manisa Garaj Kavşağı'nda, ilk eşinden bir çocuğu olan Fethiye Gökçen, geçen 11 Nisan'da, işsiz olan eşi Ali Gökçen tarafından 11 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Olaydan hemen sonra polis tarafından gözaltına alınan Gökçen, tutuklandı. Ali Gökçen, hakkında Manisa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Davanın, bugün görülen ikinci duruşmasına tutuklu sanık Ali Gökçen, öldürülen Gökçen'in ilk eşinden olan kızı 13 yaşındaki kızı Irmak D. (Irmak Denizhan), annesi Azime Tarhan ve abisi Aziz Tarhan ile olaya müdahale eden polisler katıldı. Duruşmada, annesinin ölümü, üvey babanın da cezaevinde olması nedeniyle velayeti dayısı Aziz Tarhan'a verilen I.D.'nin müdahil olarak dinlendi.

I.D., ifadesinde üvey babasının, annesine sürekli şiddet uygulayıp, tehdit ettiğini anlattı. I.D., cinayetten bir hafta önce üvey babasının kendi telefonuna da tehdit mesajları gönderdiğini de söyledi.

POLİSLERDEN KAN DONDURAN İFADE

Olay günü sanık Ali Gökçen'e müdahale eden iki polis memuru da mahkeme tarafından dinlendi. Tanık polisler, zanlıya müdahale için yanına koştukları sırada eşini bıçaklamaya devam ederken, bir yandan da kendi elindeki kanları yaladığını gördüklerini söyledi.

"AKLİ DENGEM YERİNDE DEĞİL"

Sanık Ali Gökçen'de ifadesinde akli dengesinin yerinde olmadığını ileri sürdü. İlk duruşmada olduğu gibi eşini çok sevdiği için öldürdüğünü öne süren Gökçen, "Ruh sağlığım için ilaçlar kullanıyorum. O gün de kullandığım ilaçları almadım. Olay günü bu nedenle akli dengem yerinde değildi. Ruh halim yerinde olmadığı için bu olay yaşandı. Eşimi çok seviyor, O'nu çok kıskanıyordum. Yaptığıma pişmanım" diyerek, kendini savundu.

Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu'nun davaya müdahil olma talebini reddeden mahkeme hakimi, diğer tanıkların dinlenmesi için duruşymayı erteledi.

DURUŞMA ÖNCESİ HÜKÜMETE SESLENDİLER

Duruşma öncesinde Manisa Adliyesi önüne toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Manisa üyelesi 35 kadın, basın açıklaması yaparak hükümete seslendiler. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de kmadınlmara destek verdi. Ellerinde cinayete kurban giden kadınların fotoğraflarının taşıyan grup, hükümeti kadın cinayetlerini işleyenlere karşı ağır cezalar vermeye davet etti.

Grup adına acıklamayı okuyan Ayşe Dizman, geçen Eylül ayında Türkiye'de 18 kadının daha cinayete kurban gittiğini hatırlatıp, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan tarafından açıklanana Demokratikleşme Paketi'nde kadınlarla ilgili bir kısmın olmadığını dile getirdi. Dizman, şöyle devam etti:

"Başbakan'ın demokrasi paketinde ne kadınların adı vardı ne de Eylül ayı boyunca o kadar kadın ölürken kendisinin gündeminde kadın cinayetleri. 18 kadın kardeşimiz daha kendi hayatlarına karar vermek için öldürülürken, AK Parti hükümeti kadın düşmanlığına devam ediyor. Devlet eliyle yayılan kadın düşmanlığı aylardır demokratik haklarını kullanmak isteyen kadınlara yönelik polisin tacizi ve şiddeti kadın katillerine cesaret verdi. Ey, başbakan daha ne kadar kadınların kaç çocuk doğurması gerektiğine dair atıp tutacaksın? Ey, Ak Parti, kadınlara dayattığın yaşamı kabul etmiyor, etmeyecek görmüyor musun? Kadınlar susmayacak. Kadın cinayetlerini durduracağız. Fethiye Gökçen'in katili en ağır cezayı alana, bu cinayetin sorumluluğu olan kamu görevlileri birer birer hesap verene kadar davanın peşinde olduğumuzu herkese duyuruyoruz."

Açıklamanın ardından "Kadın Kardeşlerimiz Öldürülmesin" sloganı atan kadınlar dağıldı. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eşini Bıçaklarken Eline Sıçrayan Kanları Yalamış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement