Eskişehir'de Yeni Eğitim Öğretim Yılı - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de Yeni Eğitim Öğretim Yılı

Eskişehir\'de Yeni Eğitim Öğretim Yılı

Eskişehir'de 2013-2014 eğitim öğretim yılı 136 bin öğrenci ile başladı.

16.09.2013 14:15

Eskişehir'de 2013-2014 eğitim öğretim yılı 136 bin öğrenci ile başladı.

Eskişehir Odunpazarı Ahmet Sezer Ortaokulu'nda yeni eğitim öğretim yılının açılması dolayısı ile bir tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna yaptı. Vali Tuna konuşmasında, çocukların eğitimleri sırasında insani değerleri geleceğe taşımak için akıl ve bilginin yanında sevgi ve hoşgörünün de verilmesi gerektiğini belirtti. Tuna, "Başarılı bireyler yetiştirirken aynı zamanda bunu değerlerine sahip çıkan bir kişilikle tamamlamamız çok önemlidir. Kültürümüzün ve değerlerimizin geleceğe aktarılması ancak bu şekilde mümkündür. Bunun için Türk Dünyası Kültür Başkenti olan şehrimizde zengin bir etkinlik yelpazesiyle ortak kültür mirasımıza yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Yaklaşık 5 bin 400 lise öğrencimiz Türk dünyasına doğru bir gönül yolculuğuna çıkıyor. Yurt dışında en iyi şekilde ağırlanan öğrencilerimizin, dönüşte yüzlerinde gördüğümüz tebessüm bütün yorgunluğumuzu alıyor" dedi.

Eskişehir'de yaklaşık 172 bin 700 öğrenci ve 11 bin 390 öğretmen bulunduğunu açıklayan Vali Tuna, "Eğitim öğretimde istenilen hedeflere ulaşmak için başta aileler olmak üzere hayırseverlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve toplumun diğer bütün kesimlerinin desteğine ihtiyaç duyulmaktadır. Geleceğimiz için el birliği ile sorunlara çözümler üreterek, çözüm odaklı çalışmak en temel görevlerimiz arasındadır" diye konuştu.

Ardından konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Arif Dede ise, okullarda eğitim öğretimin yanı sıra kültürel faaliyetlerin de bulunması gerektiğini aktardı. Dede, "2013-2014 eğitim öğretim yılının öğrencilerimize ilimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Eskişehir'de 8 bin 923 öğretmen 136 bin öğrenciyle eğitim yılına bugün başladık. İlimizde eğitim öğretimin yanında kültürel faaliyetlerin de öğrencilerimizin yetişmesinde önem arz ettiğini belirtmek istiyorum. Her zaman olduğu gibi bundan sonra da bizlere emanet edilen vatan evlatlarımızı, anayasamız ve Atatürk ilke inkılaplarına bağlı bireyler yetiştirmek için elimizden geleni yapacağız. Bu yıl uygulamaya konulan temel eğitimden ortaöğretime geçiş sistemi ve ortaöğretim kurumları yönetmeliğinin sil baştan değişmesi çok ideal kişilerle hazırlanmış, uygulamaya konulduğunda da çok büyük başarıya imza atacağına yürekten inanıyorum" şeklinde konuştu.

Tören, konuşmaların ardından öğrencilerin Yunus Emre'nin 'İlim ilim bilmektir' şiirini Türk dünyası ülkeleri Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Azerbaycan ve Tataristan'ın lehçeleriyle okumasının ardından halk dansları gösterisiyle son buldu. Vali Güngör Azim Tuna ve protokol üyeleri daha sonra okulun 7'nci sınıfına girerek ilk dersi verdi. Tuna tahtaya 'Ders başladı. İlk dersimiz 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir' yazdı.

Açılış törenine, Vali Güngör Azim Tuna, İl Milli Eğitim Müdürü Arif Dede'nin yanı sıra Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı Tümgeneral Recep Yüksel, İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin ve Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı katıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de Yeni Eğitim Öğretim Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement