Fabrika İşçilerinden Eylem - Son Dakika
Güncel

Fabrika İşçilerinden Eylem

Bursa'da fabrika işçilerinden eylem- Kentte faaliyet gösteren bir fabrikada çalışan bir grup işçi, eylem yaptı Kentte faaliyet gösteren pasta ve şekerleme fabrikasında çalışan ve Tek Gıda-İş Sendikası üyesi olan bir grup işçi, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işveren tarafından baskıya maruz kaldıkları iddiasıyla eylem yaptı.

02.03.2015 15:09

Bursa'da fabrika işçilerinden eylem- Kentte faaliyet gösteren bir fabrikada çalışan bir grup işçi, eylem yaptı Kentte faaliyet gösteren pasta ve şekerleme fabrikasında çalışan ve Tek Gıda-İş Sendikası üyesi olan bir grup işçi, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işveren tarafından baskıya maruz kaldıkları iddiasıyla eylem yaptı.Heykel'de toplanan işçiler taşıdıkları pankartlarla sloganlar attı.Türk-İş 8. Bölge Temsilcisi Sabri Özdemir, burada yaptığı konuşmada, yıllarca yılmadan, bıkmadan, usanmadan mücadeleye her platformda devam ettiklerini belirtti. Tüm sendikalarla birlikte Kafkas işçisinin yanında olmayı bir görev bildiklerini dile getiren Özdemir, "Kafkas'tan atılan her işçi bizim canımız, malımız, bizim insanımız. Bu insanlara kıyanlara karşı mücadele etmek zorundayız. Sendikalar her ne kadar anayasal mücadelenin içinde olsak işverenler Anayasa'nın dışına çıkmakta, yasa tanımamakta her türlü baskıyı kullanma yoluna seçmiştir" diye konuştu.Tek Gıda-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Zeki Ertürk ise anayasal haklarını kullanarak sendikaya üye olduklarını ve kanunların kendilerine verdiği özgürlükten yararlandıklarını söyledi.Ertürk, yıllarca özveri ve tüm güçleriyle çalışmalarına rağmen kanuni haklarının tanınmadığını ileri sürerek, "Türk-İş'e bağlı Tek Gıda-İş, 406 çalışanı bulunuyor. 387 işçi sendika üyesi oldu. 4 işçi işten atıldı. Kimseden bağış ve merhamet dilenmiyoruz. Sadece alın terimizin emeğimizin hakkını istiyoruz" dedi.Üretim sorumlusu olarak çalışırken sendikalaşma sebebiyle ve çalışma arkadaşlarının, çalışan insanların yanında olduğu için işten çıkarıldığını savunan Yılmaz Tekin, "Bununla gurur duyuyorum. Onları satmadım, paranın yanında olmadım, şerefimin, onurumun yerinde oldum. Bu arkadaşları sendikalı olduğu için çıkardılar. Eşi kanserli bir kadın kardeşimizin de işten çıkarılması vicdanları yaralamıştır. Asıl işçi kardeşlerimizi kenetleyen konu, bu kadın kardeşimizin işten çıkarılması oldu" diye konuştu. -

Fabrika İşçilerinden Eylem
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fabrika İşçilerinden Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement