Fatih Belediyesine Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Fatih Belediyesine Ziyaret

Fatih Belediyesine Ziyaret

Almanya'nın Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'i Makamında Ziyaret Etti.

14.07.2010 14:12  Güncelleme: 15:01

Fatih Belediye Başkanlığı Binası'nda gerçekleştirilen görüşmede Başkan Mustafa Demir, Türkiye ile Almanya'nın ortak tarihi geçmişi bulunduğuna dikkat çekerek, Hessen Eyaleti Başkenti Wiesbaden şehri ile Fatih'in kardeşlik çalışmalarının sona yaklaştığını belirtti. Başkan Demir, kardeşlik sürecinin 2005 yılında başladığını ve Türk-Alman Sağlık Vakfı Başkanı Dr Yaşar Bilgin'in, Wiesbaden Belediye Başkanı Dr. Helmut Müller ve Hessen Eyaleti Başbakanı Roland Koch Koch'un gayretlerine değinerek, bu sürecin gerek kültürel, gerek sosyal, gerek de tarihi açıdan kendileri için son derece önemli olduğunu dile getirdi.

Konuk Bakan Hahn, iki ülkenin iki önemli kentinin kardeşlik sürecinde bulunmalarından büyük mutluluk duyduğunu belirterek, bu sürecin entegrasyon çalışmaları için de önem arz ettiğini söyledi. Bakan Hahn, Almanya ve Türkiye arasında Avrupa Birliğine giriş süreci ile ilgili yanlış değerlendirmeler olduğuna dikkat çekerek, kendisinin de içinde yer aldığı, geçen sene sonbaharda üçlü koalisyon hükümeti kurulurken gerçekleştirilen sözleşmede, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne giriş müzakerelerinin ucu açık olarak sürdürüleceği, imtiyazlı ortaklık gibi bir konunun gündeme gelmediğini, hükümetin bu sürece destek verdiğine yönelik bir açıklamada bulundu. Hahn, her iki ülke arasında yanlış anlaşılmaların giderilmesi, kuşku ve güvensizliklerin kaldırılarak, duygulardan uzak akılcı bir şekilde soğukkanlı yaklaşımlarla sürecin devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Başkan Demir, konuk Bakan ve beraberindeki heyete harita üzerinde Tarihi Yarımada Fatih ile ilgili çeşitli bilgiler verdi. Demir, konuk bakana üzerinde Osmanlı Padişah tuğrası bulunan bir kol saati ve Mimar Sinan'nın eserlerinin fotoğraflarla anlatıldığı bir kitap hediye etti. Konuk Bakan Hahn da Başkan Demir'e el yapımı özel işlemeli bir fincan takımı hediye etti. Diğer konuklara da yine Osmanlı Padişah tuğrası bulunan kol saati hediye edildi.

Konuk Bakan Hahn'ın, Başkan Demir'i ziyaretine Avrupa İşleri Müsteşarı Nicola Beer, Hıristiyan Demokrat Partisi milletvekili Ismail Tipi, Sosyal Demokrat Parti milletvekili Dr. Michael Reuter, Hessen Eyalet Meclisi Hukuk ve Entegrasyon Komisyonu Başkanı ve Hür Demokrat Partisi Milletvekili Dr. Frank Blechschmidt, Yeşiller Partisi milletvekili Mürvet Öztürk, Türk-Alman Sağlık Vakfı Başkanı Dr. Yaşar Bilgin,Fatih Belediyesi Meclis Başkanı Yahya Atıcı, AK Parti Meclis Grup Başkanı Yusuf Sertkaya, CHP Meclis Grup Başkanı Soner Özimer, Başkan Yardımcıları ve Fatih Belediyesi meclis üyeleri katıldı.

Konuk Bakan Hahn ve beraberindekiler, Başkan Mustafa Demir'in ev sahipliğinde Süleymaniye Külliyesi içerisinde restorasyonu devam eden Şifahane binasına geçerek çalışmalar hakkında restorasyonu gerçekleştiren mimarlardan bilgi aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Fatih Belediyesine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement