Fıstık Gibi Bir Festival Daha Geride Kaldı - Son Dakika
Güncel

Fıstık Gibi Bir Festival Daha Geride Kaldı

Fıstık Gibi Bir Festival Daha Geride Kaldı

Uluslararası Antep Fıstığı Kültür ve Sanat Festivali, birbirinden renkli gösteriler ve konserlerle sona erdi.

24.09.2012 17:59

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl yedincisi düzenlenen Uluslararası Antep Fıstığı Kültür ve Sanat Festivali, birbirinden renkli gösteriler ve konserlerle sona erdi.

19 Eylül tarihinde başlayan 7.Uluslararası Antep Fıstığı Kültür ve Sanat Festivali'nin son gününde konuk ülkelerin halk dansları gösterileri ve konserler Festival Parkı dolduran binlerce kişiyi adeta büyüledi.

KONSER BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Türk Sanat Müziği Sanatçısı Umut Akyürek ve Ünlü Pop Müziği Grubu Zakkum tarafından verilen konserleri büyük bir beğeni ile dinleyen Gaziantepliler ve konuk ülke temsilcileri sanatçıların parçalarına eşlik ederek Festival Alanını büyük bir konser salonuna çevirdiler.

Sanatçılar, Gaziantepliler ile buluşmasından büyük keyif aldıklarını belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ve ekibine teşekkür ettiler.

KAPANIŞ TÖRENİ MUHTEŞEM OLDU

Festivalde düzenlenen Altıncı Sokak Basketbolu Turnuvası'nda dereceye giren sporculara ödülleri ve plaketleri Büyükşehir Belediyesi Genele Sekreter Yardımcıları Settar Çanlıoğlu, İbrahim Evrim ve Cengiz Ağar tarafından verildi.

Festival kapanış töreninde Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, konuk sanatçı Umuat Ayrüke'e, Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Mahmut Kılıç'ta Zakkum Grubu'nun solistine festival anısına teşekkür plaketi verdiler.

BAŞKAN ÖZTEKİN'DEN KARDEŞLİK MESAJI; BİZİ BİRBİRİMİZDEN AYIRANI LANETLİYORUZ

Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin yaptığı konuşmada, Gaziantep yabancıya kucak açan, Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle, yerlisiyle, yabancısıyla herkesi kucaklayan bir şehir. Buraya gelen herkes Antepli oluyor, 'Ben Antepliyim' diyor. Antep batıya bir örnek, doğuya bir örnek, güneydoğuya bir örnek. Onun için Antep olarak terörü lanetliyoruz, şiddeti lanetliyoruz, bizi birbirimizden ayıranları lanetliyoruz.

Askerimizi, polisimizi şehit edenleri lanetliyoruz. Onun için bu şehirde birlik diyoruz, beraberlik diyoruz, sevgi diyoruz, saygı diyoruz, iş diyoruz, aş diyoruz, mutluluk diyoruz, yükselmek diyoruz, gelişme diyoruz. Onun için aramıza asla fitne sokmayacağız sokturmayacağız. Ben hepinize Büyükşehir Belediye Başkanım Dr. Asım Güzelbey adına bir kez daha hoş geldiniz diyorum. Geceniz mutlu olsun, tüm katılımcıları tebrik ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Fıstık Gibi Bir Festival Daha Geride Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement