Fransız Siyasetçilerinden Halep İçin Yardım Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Fransız Siyasetçilerinden Halep İçin Yardım Çağrısı

Fransız Siyasetçilerinden Halep İçin Yardım Çağrısı

SURİYE geçici hükümetinin Halep Belediye Başkanı Brita Hagi Hasan'ın davetiyle Gaziantep'e gelen Fransız siyasetçiler Halep'teki savaşın bitmesi için yardım çağrısında bulundu.

12.12.2016 23:45

SURİYE geçici hükümetinin Halep Belediye Başkanı Brita Hagi Hasan'ın davetiyle Gaziantep'e gelen Fransız siyasetçiler Halep'teki savaşın bitmesi için yardım çağrısında bulundu.

Gazimuhtarpaşa Bulvarı'ndaki Suriye'ye yardım gönderen bir dernekte aralarında yabancıların da bulunduğu basın mensuplarıyla bir araya gelen Fransa milletvekilleri Cecile Duflot ile Patrick Mennucci, Paris 2'nci Bölge Belediye Başkanı Jascues Bouttault, yaptıkları basın açıklaması ile Halep'te yaşanan savaşın durdurulması için çağrıda bulundu.

Toplantıda konuşan Halep Belediye Başkanı Brita Hagi Hasan, Halep'in 110 gündür kuşatma altında olduğunu ve ağır bombardımana maruz kaldığını söyledi. Hasan, şöyle dedi:

"Halep'teki durum çok kötü. Açlık, abluka ve katliamlar devam ediyor. Bu durumu sonlandırmak için Avrupa'ya bir ziyaret yaptık. Çoğunluğu Fransa'da geçirdiğimiz ziyarette, bütün dünyaya bu insani dramı durdurmak için çağrıda bulunduk. Şu anda Fransız Parlamentosundan bir heyet aramızda. Tabi ki tek isteğimiz oradaki kanlı olayların bitmesidir, bütün insanlığa bu konuda çağrıda bulunduk ama kimse ses vermiyor."

Fransız Milletvekili Cecile Duflot ise İstanbul'da yaşanan bombalı saldırılardan dolayı duyduğu üzüntüyü ifade ederek, Türk halkına başsağlığı diledi. Halep'teki savaşın sona erdirmesi için Rusya'yı beklemenin yanlış olduğunu ifade eden Duflot, "Bu işi Rusya'ya bırakamayız, çünkü vaktimiz yok. Rusya'nın oradaki bombardımanı durdurması ve güvenli geçişleri açmaya itirazları var. Halep'te sadece çocuklar ve kadınlar ölmüyor, orada insanlık ölüyor" diye konuştu.

Herve Mariton da, Frasan'nın DEAŞ ve Esad zulmünden haberdar olduğunu belirtti ve şunları söyledi:

"Fransa'nın bir dileği vardır, özgürlüğün ve demokrasinin bütün dünyaya yayılması. Bu nedenle Halep'te yaşananlara sesiz kalmamız mümkün değildir. Fransa'da DEAŞ, Esad rejimi ve aşırı dinci grupların katliamları ve cinayetleri bilinen bir şeydir. Suriye'de üçüncü bir taraftır, ılımlı bir taraftır, demokrasiyi savunan bir taraftır ve biz bu tarafı destekliyoruz." - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fransız Siyasetçilerinden Halep İçin Yardım Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement