G-20 Parlamento Başkanları Riyad'da Biraraya Gelecek - Son Dakika
Son Dakika Logo

G-20 Parlamento Başkanları Riyad'da Biraraya Gelecek

23.02.2012 12:44

TBMM Başkanı Cemil Çiçek beraberindeki parlamento heyeti, Suudi Arabistan Şura Meclisi Başkanı Abdullah Al-Sheikh'in davetlisi olarak G-20 Parlamento Başkanları 3TBMM Başkanı Cemil Çiçek beraberindeki parlamento heyeti, Suudi Arabistan Şura...

TBMM Başkanı Cemil Çiçek beraberindeki parlamento heyeti, Suudi Arabistan Şura Meclisi Başkanı Abdullah Al-Sheikh'in davetlisi olarak G-20 Parlamento Başkanları 3TBMM Başkanı Cemil Çiçek beraberindeki parlamento heyeti, Suudi Arabistan Şura Meclisi Başkanı Abdullah Al-Sheikh'in davetlisi olarak G-20 Parlamento Başkanları 3.İstişare Toplantısı'na katılmak üzere Suudi Arabistan'a gidecek.

Başkan Çiçek ve beraberindeki heyet toplantıya katılmak üzere 24 Şubat 2012 Cuma günü Sudi Arabistan'ın başkentti Riyad'a hareket edecek. Açılışı 25 Şubat 2012 Cumartesi günü yapılacak toplantıda Suudi Arabistan Şura Meclisi Başkanı Abdullah Al-Sheikh yapacak. Suudi Arabistan Şura Meclisi Başkan Yardımcısı ve Toplantı Organizasyon Komitesi Başkanı Dr. Fahaad M. Al-Hamad tarafından ilerleme raporu sunulmasının ardından, katılımcı başkanlar tanıtılacak.

Kültürlerin Küresel Diyaloğu konulu ilk oturumda Çiçek ve İtalya Senato Başkan Yardımcısı Vannino Chiti konuşma yapacak. 2. oturumda ise Parlamentolararası Birlik Başkanı Abdelwahed Radi konuşma yapacak.

Mali Kriz ve bunun Küresel Ekonomiye Etkisi konulu 3.oturumda ise Brezilya Temsilciler Meclisi Başkanı Marco Maıa, Hindistan Eyaletler Konseyi Başkan Yardımcısı K. Rahman Khan ve Ulusal Halk Kongresi, Daimi Komite Başkan Yardımcısı Quide Han birer konuşma yapacaklar. Aynı gün, Şura Başkanı Al-Sheikh katılımcılar onuruna bir akşam yemeği verecek.

26 Şubat 2012 Pazar günü gerçekleştirilecek olan Sürdürülebilir Kalkınma için Enerji konulu 4.oturumda Endonezya Temsilciler Meclisi Başkanı Marzuki Alie bir sunum yapacak.

Riyad büyükelçiliği Uluslararası Türk Okulu'nu ziyaret edecek olan Çiçek ve beraberindeki heyete Türkiye'nin Riyad Büyükelçisi Ahmet Muhtar Gün bir akşam yemeği verecek. Çiçek ve beraberindeki parlamento heyeti 27 Şubat 2012 Pazartesi günü Türkiye'ye dönecek. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel G-20 Parlamento Başkanları Riyad'da Biraraya Gelecek - Son Dakika


Advertisement