Gemlik Gübre Fabrikasında Patlama: 1 Ölü, 1 Yaralı (2) - Son Dakika
Güncel

Gemlik Gübre Fabrikasında Patlama: 1 Ölü, 1 Yaralı (2)

Gemlik Gübre Fabrikasında Patlama: 1 Ölü, 1 Yaralı (2)

Patlamanın NEDENİ ARAŞTIRILIYOR Gemlik'teki serbest bölgede bulunan Gemlik Gübre Fabrikası'nda meydana gelen Uğur Çavdar adlı işçinin ölümüne, Mustafa Karakol adlı işçinin de yaralanmasına neden olan patlamayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

19.07.2015 14:38

Patlamanın NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Gemlik'teki serbest bölgede bulunan Gemlik Gübre Fabrikası'nda meydana gelen Uğur Çavdar adlı işçinin ölümüne, Mustafa Karakol adlı işçinin de yaralanmasına neden olan patlamayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. Yetkililer, patlamanın meydana geldiği gübre üretim bölümünde incelemelerin devam ettiğini ve patlamanın nedeninin bilirkişinin hazırlayacağı raporla ortaya çıkacağını belirterek, fabrikada herhangi bir kimyasal sızma meydana gelmediğini ve bu konuda gerekli önlemlerin alındığını söyledi. Gemlik Belediye Başkanı AK Parti'li Refik Yılmaz da, patlama sonrası sızıntı iddiaların asılsız olduğunu ve gerekli incelemenin sürdürüldüğünü belirtti.

İŞÇİLERDEN İHMAL İDDİASI

Patlamanın meydana geldiği bölümde çalışan işçiler, kazanın 'Camppril kulesi' adı verilen ve sirkülasyon hattında görüldüğünü anlatırken, "Bu hat 10 günden beri tıkalıydı. Açılması için asit ve ısı verilince patlama yaşandı. Fabrikada iş güvenliği konusunda sıkıntılar var" iddiasında bulundu.

Patlamada ölen Uğur Çavdar'ın cenazesi ikindide Gemlik Osmaniye Camii'nde kılınacak namaz ardından toprağa verilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gemlik Gübre Fabrikasında Patlama: 1 Ölü, 1 Yaralı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Cihan koçoğlu: Uğur kardeşim mekanın cennet olsun Rabbim ailene sabır versin 1 0 Yanıtla

Advertisement