Genç Mühendislerin Tercihi TÜKÇEV Oluyor - Son Dakika
Güncel

Genç Mühendislerin Tercihi TÜKÇEV Oluyor

Genç Mühendislerin Tercihi TÜKÇEV Oluyor

Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı TÜKÇEV, kurulduğu yıldan bu yana sadece ülkemizden değil, yurt dışındaki üniversitelerden de genç çevre mühendislerinin staj için tercih ettikleri bir kurum olma başarısını gösterdi.

09.09.2013 12:23

TÜKÇEV OKUL GİBİ…

Yıl içerisinde, değişik zaman dilimlerinde TÜKÇEV'de staj yapmak isteyen onlarca çevre mühendisinin arasında yer alan Portekiz New Universty Of Lizbon Çevre Mühendisliği öğrencisi Miguel Duarte, 19 Mayıs Üniversitesi Çevre Mühendisliği öğrencilerinden Deniz Kayabaşı, Anadolu Üniversitesi Çevre Mühendisli Fakültesi'nden Halil İbrahim Kozoğlu ve Anadolu Üniversitesi Maliye Bölümü'nden Gülten Çelik "TÜKÇEV, bizim için adeta bir okul gibi. Okulda öğrendiklerimizi, burada pekiştirme şansı yakalıyoruz. Vakıf Başkanı Beyhan Aslan başta olmak üzere tüm kadrolar, bizim gelişimimize katkı koymak için özel çaba harcıyorlar. Kendimizi burada bir aile içindeymişiz gibi hissediyoruz" dediler.

Staj için dünya çapında araştırma yaparken, ilk önce Türkiye'nin çevre konusundaki gelişim sürecinin dikkatini çektiğini, daha sonra ise TÜKÇEV'le ilgili bilgiler edindiğini söyleyen Portekiz New Universty Of Lizbon Çevre Mühendisliği öğrencisi Miguel Duarte "İnternette araştırma yaparken stajım için Türkiye'nin iyi olacağını düşündüm. Çünkü ülkenin çevre bilinci açısından önemli gelişmeler kaydeden bir ülke. Türkiye kararını verdiğimde ise, güvenilir ve bana faydalı olabileceğine inandığım kuruluş arayışına girdim" diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yoğun bir araştırma sonrası TÜKÇEV'de karar verdim. Gelip staja başladığımda ise doğru bir karar verdiğimi gördüm. TÜKÇEV, gerçekten de çevre alanında çok yönlü ve etkili çalışmalara imza atan bir kuruluş. Ayrıca TÜKÇEV kadrolarının sıcak ve yardım sever yaklaşımı da beni çok mutlu etti. Ülkeme döndüğümde, hem tatil için hem de eğitim veya staj için Türkiye'nin ve tabi ki staj ve çevre projeleri konusunda da TÜKÇEV'in tercih edilmesini önereceğim."

Öte yandan TÜKÇEV Başkanı Av. Beyhan Aslan ise, hem ülkemizden hem de yurt dışından çevre konusunda staj için TÜKÇEV'in tercih edilmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek "Hemen hemen her yıl içinde yurt içi ve yurt dışında çevre konusunda eğitim veren üniversitelin bölümlerinden onlarca staj başvurusu alıyoruz. Elimizden geldiği kadarıyla da bu taleplere cevap vermeye çalışıyoruz. Staja gelen arkadaşlarımızdan bizler yeni bakış açıları ve yaklaşımlar edinirken, onlar da TÜKÇEV'in oluşturduğu önemli birikimden ve pratikten fayda sağlıyor"dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Genç Mühendislerin Tercihi TÜKÇEV Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement