Gökdere Köprü Barajı Davasının İlk Duruşması Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Gökdere Köprü Barajı Davasının İlk Duruşması Yapıldı

Gökdere Köprü Barajı Davasının İlk Duruşması Yapıldı

5 işçinin ölümü, 5 işçinin ise kaybolmasına neden olan Gökdere Köprü Barajı derivasyon tünel kapağının patlamasıyla ilgili davanın ilk duruşması yapıldı.

14.09.2012 21:49  Güncelleme: 09:34

Adana'nın Kozan ilçesinde 24 Şubat 2012 tarihinde 5 işçinin ölümü, 5 işçinin ise kaybolmasına neden olan Gökdere Köprü Barajı derivasyon tünel kapağının patlamasıyla ilgili olarak açılan davanın ilk duruşması bugün Kozan Adliyesinde yapıldı.

Kozan Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında, tutuksuz yargılanan 17 sanıktan Öncü Polat, Bora Alpago, Servet Yıldırım, Bülent Küçük, Ali Maraş, İbrahim Atay, Hüseyin Korkmaz, Hasan Yıldırım, Ekrem Ekin Ulaş ve Ahmet Fuat Üstün ile ölen 5 kişi ile kaybolan işçilerin yakınları ve sanık avukatları hazır bulundu.

Yapılan kimlik tespitinin ardından, Kozan Cumhuriyet Savcısının, sanıklar hakkında 2 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırmasını öngören "taksirle birden çok kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçlamasıyla hazırladığı iddianame okundu.

İddianamede; sanıkların, 5 işçinin taksirle ölümü, kayıp 5 işçinin de olayın üzerinden geçen zaman dikkate alındığında ölmüş olabilecekleri dikkate alınarak, toplam 10 işçinin ölümü ve 2 işçinin yaralanmasına sebebiyet vermek suçlarından cezalandırılması istendi.

Mahkeme heyeti, daha sonra duruşmada hazır bulunan sanıklar Bora Alpago, Bülent Küçük, Ekrem Ekin Ulaş ve Servet Eğilmez'in savunmalarını dinledi.

24 Şubat tarihinde meydana gelen baraj faciasında Eyüp Altıntaş, Cumali Değirmenci, Erkan Yiğen, Erdal Demirelli ve Veli Damaksız'a ait olduğu belirtilen cesetlere ulaşılmış, olayla ilgili şantiye şefi Öncü Polat, proje müdürü Erdal Nakkas ve mühendis Bora Alpago bir süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılmışlardı.

Soruşturmasının tamamlanmasının ardından olayla ilgisi oldukları gerekçesiyle baraj inşaatını gerçekleştiren iş sahibi, ana yüklenici ve taşeron şirketlerin barajda görevli mühendis ve yetkilileri olan Hasan Yıldırım, Bülent Küçük, Ferda Alkan, Ali Maraş, Kadir Doğan, Fatih Ardıç, İbrahim Atay, Hüseyin Korkmaz, Servet Eğilmez, Ekrem Ekin Ulaş, Cengiz Ulucan, Ahmet Fuat Üstündağ, Emine Nur Aşık ve Ali Seçer hakkında da taksirle birden kişinin ölümüne sebep oldukları gerekçesiyle dava açılmıştı.

Duruşma 16 Kasım 2012 tarihine ertelendi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gökdere Köprü Barajı Davasının İlk Duruşması Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement