Gölbaşı'nda 'Otizm Farkındalık Günü' - Son Dakika
Güncel

Gölbaşı'nda 'Otizm Farkındalık Günü'

Gölbaşı\'nda \'Otizm Farkındalık Günü\'

Ankara'nın Gölbaşı İlçe Belediyesi'nin katkıları ile 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü programı düzenlendi.

03.04.2015 17:52

Ankara'nın Gölbaşı İlçe Belediyesi'nin katkıları ile 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü programı düzenlendi. Ayşe Özbagı İlk ve Ortaokulunda düzenlenen etkinliğe Gölbaşı Kaymakamı Şahin Aslan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yardımcısı Ali İhsan Ölmez, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Gölbaşı Emniyet Müdürü Selim Sarıoğlu, Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü, siyasi parti temsilcileri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Ayşe Özbagı İlk ve Ortaokulu rehber öğretmeni Şafak Çetinkaya, erken teşhisin önemine dikkat çekti. Çetinkaya "Otizm, bugün için kabul edilen en önemli tedavi aracı. Erken yaşta verilmeye başlanan yoğun bireysel özel eğitim. Doğal gelişim gösteren her çocuğun kendiliğinden öğrendiği her şeyi, otizmli bir çocuğa, özel eğitim yardımı ile öğretilmelidir" dedi. Ayşe Özbağı İlk ve Ortaokulu öğrencileri tarafından Melodika dinletisi, otizm tanısı konulan öğrenciler Patent ve Masa Tenisi gösterileri ve "Çocuğun Annesine Mektubuö isimli şiir okundu. Ardından 'Otizmin farkındayız' konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler 6. sınıftan Nazife Uçar,4. sınıftan Betül Gürler, 5. sınıftan Sude Nur Ceylan'a ödülleri verildi.

Daha sonra Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ve etkinliğe katılanlar, otizme dikkat çekmek için tişörtlere el baskları yaptılar. Etkinlik kapsamında öğrenci ve ailelerine yemek verildi. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gölbaşı'nda 'Otizm Farkındalık Günü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement