Gölcük'te 'Sessiz Çığlık' Protestosunda İstifa Beklentisi - Son Dakika
Güncel

Gölcük'te 'Sessiz Çığlık' Protestosunda İstifa Beklentisi

Gölcük\'te \'Sessiz Çığlık\' Protestosunda İstifa Beklentisi

Balyoz Darbe Planı olarak bilinen davada tutuklanan subayların eş ve çocukları ile diğer yakınları, her cumartesi günü olduğu gibi bugün de Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde, 'sessiz çığlık' adı altında protesto gösterisi yaptı.

26.01.2013 16:40

Balyoz Darbe Planı olarak bilinen davada tutuklanan subayların eş ve çocukları ile diğer yakınları, her cumartesi günü olduğu gibi bugün de Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde, 'sessiz çığlık' adı altında protesto gösterisi yaptı. Eyleme sivil toplum örgütlerinin de destek verdi.

Kamuoyunda 'Balyoz Darbe Planı' adıyla bilinen, emekli ve muvazzaf amiral ve yüksek rütbeli subayların da aralarında bulunduğu 365 kişinin darbeye teşebbüs iddiasıyla yargılandığı davada, bir süre önce 325 kişi çeşitli hapis cezalarına çarptırılmıştı. Tutukluların eş ve çocukları ile yakınları, Donanma Komutanlığı'nın ana üssünün de bulunduğu Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde her cumartesi öğlen saatlerinde 'sessiz çığlık' adı altındaki protesto gösterisi yapmaya başladı.

MHP-TGB'LİLER ARASINDA GERGİNLİK

Daha önce Gölcük'te Anıtpark Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde yapılan, ancak parkın bakıma alınması ve kazılması nedeniyle bir süredir park yanındaki açık alanda gerçekleştirilen bu buluşmaya, bugün aralarında bazı tutuklu amiral eşleri de katıldı.

Basın açıklamalarının yapıldığı, tutuklularının fotoğrafları ile bazı pankartların da taşındığı eyleme, MHP'liler ile Türkiye Gençlik Birliği üyeleri de destek verdi.

MHP'lilerin okuduğu bildirinin ardından TGB üyesi olduğunu söyleyen gencin okuduğu bildirinin uzun sürmesi nedeniyle, "TGB'nin propagandasını yapmaya mı geldiniz?" diyen MHP'liler arasında kısa süreli tartışma oldu.

"HER HAFTA GELECEĞİZ"

Her cumartesi günü yapılan 'sessiz çığlık' eylemine sürekli katılan Denizaltı Filosu Komutanlığı görevini sürdürürken tutuklanan Tuğamiral Ahmet Türkmen'in eşi Nuray Türkmen bir konuşma yaptı. Nuray Türkmen, "Biz her cumartesi buradayız. Eşlerimizin arkasında olduğumuzu göstermek için burada toplanıyoruz. Biliyorsunuz, büyük bir haksızlığa uğradılar. Onları nasıl destekleyebiliriz diye düşündük, böyle bir karar aldık. Her hafta geleceğiz buraya. 5-6 kişi olsak da geleceğiz" dedi.

Nuray Türkmen, Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner'in istifasıyla ilgili olarak ise, "Bu konuda yorum yapmak istemiyorum. Halkımıza bırakıyorum yorumları" demekle yetindi.

"GECİKMİŞ BİR İSTİFA"

Deniz Kurmay Albay Ercan İrençin'in eşi Serpil İrençin ise "Söylenecek hiç bir söz yok zaten. Yaşanan rezilliği görüyorsunuz. Artık bunun üzerine cümle kurmaya gerek yok. Sadece kapalı gözler açılsın, onu istiyoruz" dedi. Serpil İrençin, Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner'in istifasını ise, "Gecikmiş bir istifa bence. Çok önce olması gerekiyordu" diye değerlendirdi.

YENİ İSTİFA SÖYLENTİLERİNİ BİZ DE DUYUYORUZ

Serpil İrençin, özellikle Oramiral Nusret Güner'in istifasının ardından Koramiral, Tümamiral ve Tuğamiral rütbelerinde bazı komutanların da istifalarının söz edildiğini kendilerinin de duyduklarını belirtti. İreçin, "Gerçekleşmeden konuşmanın çok esprisi yok. Tam bir korku imparatorluğu. Herkes, 'biz de istifa edersek bize de bulaşırlar mı?' diye düşünüyor. Ama duyuyoruz, yeni istifalar gelecekmiş" diye konuştu. - Kocaeli/ Gölcük

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gölcük'te 'Sessiz Çığlık' Protestosunda İstifa Beklentisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement