Güler: Vesayet Zincirini Tek Tek Çözdük - Son Dakika
Güncel

Güler: Vesayet Zincirini Tek Tek Çözdük

Güler: Vesayet Zincirini Tek Tek Çözdük

İçişleri Bakanı Muammer Güler, son 10 yıl içerisinde vesayet zincirinin tek tek çözüldüğünü anlatırken, "Şimdi ayağımıza pranga olarak kalan, 30 yıldır bizim gücümüzü, kuvvetimizi gerileten bir konu var, onu da inşallah aşacağız" dedi.

10.02.2013 16:11

İçişleri Bakanı Muammer Güler, son 10 yıl içerisinde vesayet zincirinin tek tek çözüldüğünü anlatırken, "Şimdi ayağımıza pranga olarak kalan, 30 yıldır bizim gücümüzü, kuvvetimizi gerileten bir konu var, onu da inşallah aşacağız" dedi.

Seçim bölgesi Mardin ilçelerinde dün başlattığı gezi ve incelemelerine bugün de devam eden İçişleri Bakanı Muammer Güler, AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve Mardin Valisi Turhan Ayvaz ile birlikte helikopterle Dargeçit İlçesi'ne giderek incelemelerde bulundu. Kaymakam Adem Ünal'ı makamında ziyaret eden İçişleri Bakanı Güler ve beraberindekileri karşılama protokülü arasında BDP'li Belediye Başkanı Süleyman Asan da yer aldı. Kaymakam Ünal'dan makamında ilçenin sorunları hakkında brifing alan Bakan Güler'den, Belediye Başkanı Asan da yol ve elektrik sıkıntısı konusunda yardım istedi. Bakan Güler, BDP'li Başkan Asan'a eksikliklerin giderilmesi konusunda söz verdi.

Bakan Güler ve beraberindekiler, daha sonra AK Parti ilçe binasına geçti. Bir süre partililer ile görüşen Bakan Güler ve beraberindekiler, daha sonra ilçe esnafını ziyaret etti

"BU TOPRAKLARDA BİNLERCE YIL, KARDEŞÇE YÜRÜDÜK"

Esnaf ziyaretinden sonra AK Parti İlçe Başkanlığı'na dönen Bakan Güler, burada yaptığı konuşmada, Belediye Başkanı Süleyman Asan ve sevgi gösterisinde bulunan Dargeçitliler'e teşekkür etti. Binlerce yıldan beri bu topraklarda farklı, dil din, etnik köken ve inanç sahiplerinin bir arada yaşadığını hatırlatan Bakan Güler, şunları söyledi:

"Kardeşlerim, görüşlerimiz ayrı olabilir. Binlerce yıldır, bu topraklarda farklı dil, din, etnik köken veya inançların sahipleri olarak, farklılıklarımızı bir zenginliğe çevirerek ve beraberce birbirimizin hukukuna riayet ederek, kardeşçe yürüdük. Kardeşliğimizi devam ettirmenin hiçbir manisi yoktur. Bizim birbirimizle didişmemizin, kavgamızın, bizim aramızdaki nifakın, bize faydası olmaz, sadece bizim düşmanlarımıza faydası olur."

"SIRA AYAĞIMIZA PRANGA OLAN SORUNUN ÇÖZÜMÜNDE"

Konuşması, sık sık, 'Dargeçit seninle gurur duyuyor' sloganıyla kesilen Bakan Güler, AK Parti'nin Türkiye'de her 2 kişiden 1'inin oyunu alan bir parti konumunda olduğunu anımsatarak, şöyle dedi:

"Son 10 yıldan beri aklımıza gelmeyen bir çok hizmeti bugün hayat geçirebildik. Vesayet zincirlerini tek tek çözdük. Şimdi ayağımızda pranga olarak kalan, 30 yıldır bizim gücümüzü, kuvvetimizi maalesef gerileten bir konu var, onu da inşallah çözeceğiz. Çözüm sürecinde herkes üzerine düşen katkıyı sağlayacak. Samimi olarak bu sürece destek verecek. Kavga ve terörle hiçbir yere varılmaz. Ancak gücümüzü, kuvvetimizi kaybederiz. Kardeşliğimiz bin yıllık inanç hukukuna dayanıyor. Bunun devamı hepimizin faydasına. Analar ağlamasın diyorsak, anaların gözyaşı dinsin diyorsak, akan kan dursun diyorsak, herkes elini taşın altına koyacak, geçmişte yaşananlar, sıkıntıların aşılması için biz de çok emek verdik. Ama gelecek bizim bu ülkede, bu bölgede lider ülke konumundaki Türkiye'nin önünde yeni imkanlar, yeni fırsatlar getiriyor; birlik, beraberlik. Bu çözüm iradesinin yegane adresi, güçlü bir iradesi olan AK Parti iradesidir. Onun genel başkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın azmi, kararlılığıdır."

"MARDİN MODELİ DÜNYAYA VE TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK"

Mardin Modeli'ni tekrar gündeme getiren Bakan Güler, yarın okullarda eğitim ve öğretime başlanacağına dikkat çekerek, 17 milyonu aşkın, genç nüfusa sahip olduklarını kaydederek, "AK Parti'nin 4 önemli önceliği eğitim, sağlık, adalet, güvenlikti. Bu anlamda eğitime verdiğimiz katkı, gerçekten son yılarda Türkiye'de Cumhuriyeti tarihi boyunca yapılan hizmetleri bir kat daha arttıracak, daha da öteye getirecek ve eğitimde kaliteyi sağlayacak bir yaklaşım oldu. Eğitimdeki hamlelerimiz devam edecek" diye konuştu.

Konuşmasından sonra Bakan Güler'e, bir isteği olduğunu belirterek yaklayan bir kadın, "Sizden bir ricamız var. Dargeçit Devlet Hastanesi'nde uzman doktor ihtiyacımız var. Haftada bir gelen uzman doktorumuz vardı, artık o da gelmiyor. Bu çok büyük bir ihtiyaç" ifadesini kullandı. Bakan Güler de, "Bir hanım kardeşimiz bana devlet hastanesinde uzman doktor eksikliğinden bahsetti. Derhal, yarın bakanlar kurulunda sayın Sağlık Bakanımız'dan ricada bulunacağım" sözünü verdi.

Yapılan konuşmaların ardından Savur İlçesi'ne geçen İçişleri Bakanı Muammer Güler, burada da Kaymakam Cengiz Ayhan'ı makamında ziyaret etti. Savur'un tarihi ve kültürel bakımından önemli bir ilçe olduğunu belirten Bakan Güler, turizm açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu kaydederek iyi tanıtılması gerektiğini dile getirdi. Burada esnafları da ziyaret eden Bakan Güler, daha sonra AK Parti ilçe binası balkonunda halka konuştu. Yapılan konuşmanın ardından Bakan Güler ve beraberindeki heyet, daha sonra Kızıltepe İlçesi'ne gitmek üzere Savur'dan ayrıldı.

AA,NG(GG/İD) - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Güler: Vesayet Zincirini Tek Tek Çözdük - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement