"Güneydoğu Anadolu'da İnançlar ve İnanışlar" Fotoğraf Sergisi - - Son Dakika
Güncel

"Güneydoğu Anadolu'da İnançlar ve İnanışlar" Fotoğraf Sergisi -

"Güneydoğu Anadolu\'da İnançlar ve İnanışlar" Fotoğraf Sergisi -

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde varolan inançların fotoğraflarda buluştuğu "Güneydoğu Anadolu'da İnançlar ve İnanışlar (Amin/Amen)" Sergisi, CerModern'de açıldı.

25.01.2014 22:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde varolan inançların fotoğraflarda buluştuğu " Güneydoğu Anadolu'da İnançlar ve İnanışlar (Amin/Amen)" Sergisi, CerModern'de açıldı.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD) işbirliğiyle hayata geçen sergide, 13 yıllık bir zamana yayılan projede onbinlerce fotoğraf arasından seçilen yaklaşık 800 eser yer alıyor.

Sergiyi gezen Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, açılışta yaptığı konuşmada, fotoğraflarla bölgedeki inanç zenginliğinin ve hoşgörünün buraya taşındığını söyledi.

İyi bir serginin insanın hayata bakış açısını değiştirebileceğine değinen İsen, bu serginin de böyle bir sergi olduğunu kaydetti. İsen, Ankara'ya çok güzel bir sergi armağan edildiğini ifade etti.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ise bölgede insanların mutluluğu için çalıştıklarını belirtti. Karahocagil, bölgedeki inanç zenginliğine de değindiği konuşmasında, sergiye emeği geçenlere teşekkür etti.

Proje yöneticisi Serpil Yıldız da çalışmaların 2000 yılında başladığını söyledi. Farklı inançların bölgede birlikte yaşadığını anlatan Yıldız, "Bugün sunduğumuz, iğne deliğinden görebildiğimiz. Biz bu kadarını becerebildik" diye konuştu.

Sergi küratörü İbrahim Göğer ise bölgenin inanç zenginliğine değindiği konuşmasında, serginin bölgeye de katkısının olacağını düşündüğünü kaydetti.

AFSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ertekin de 13 yıllık çalışmanın sonunda serginin açıldığını belirterek, Güneydoğu Anadolu'nun inanç zenginliğine fotoğrafçıların da sessiz kalmadığını söyledi. Bu sergiyle bir hoşgörü mesajı verildiğini vurgulayan Ertekin, ayrışmaların insanları kana kadar götürdüğünü, bu nedenle tek çözümün farklılıklara saygı göstermek olduğunu anlattı.

Konuşmaların ardından, serginin açılmasında emeği geçenlere ve fotoğrafları bulunan sanatçılara teşekkür belgesi verildi.

Serginin açılışına, bazı milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Vatandaşların CerModern'de 9 Şubat'a kadar gezebileceği sergide, 15 sanatçının 800'e yakın fotoğrafı bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Güneydoğu Anadolu'da İnançlar ve İnanışlar' Fotoğraf Sergisi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement