Hakkarili Çocuklar Güneydoğudaki Tarihi Yerleri Gezdi - Son Dakika
Güncel

Hakkarili Çocuklar Güneydoğudaki Tarihi Yerleri Gezdi

Hakkari Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce yürütülen "Okul Destek Projesi" kapsamında, çocuklara Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki tarihi yerler gezdirildi.

19.12.2018 12:37

Hakkari Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce yürütülen "Okul Destek Projesi" kapsamında, çocuklara Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki tarihi yerler gezdirildi.

Kentte ekonomik ve sosyal desteklerden yararlanan çocuklar ile kurumdaki personellerin katıldığı gezide çocuklar, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa ve Batman'daki tarihi mekanları dolaştı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih Kaya, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün finanse ettiği projenin ailelerde çocuk adına bir farkındalık oluşturmak, çocuklara okul dışı zamanlarını değerlendirebilecekleri ortam ve imkanları sunmak amacıyla hayata geçirildiğini söyledi.

Kaya, şunları kaydetti:

"Sosyal ve ekonomik yoksunluk içindeki çocukların ülkemizin güzelliklerini görmek, tarihine şahitlik etmek ve sosyo kültürel yönden gelişimlerinin sağlaması amacı ile Güneydoğu Bölgesinde bulunan Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Midyat ve Hasankeyf'e 2 gece 3 gün süren gezi programı düzenledik. Geziye katılan 47 çocuğun farklı yerleri görmekten duydukları mutluluk yüzlerinden okunuyordu. Kentte sosyal ve ekonomik destek hizmetinden faydalanan çocuklara yönelik kültürel, sosyal ve sportif faaliyetler devam edecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hakkarili Çocuklar Güneydoğudaki Tarihi Yerleri Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement