Hamit İzol'dan "Barış Sonrası Büyük Türkiye" - Son Dakika
Güncel

Hamit İzol'dan "Barış Sonrası Büyük Türkiye"

Hamit İzol\'dan "Barış Sonrası Büyük Türkiye"

Yazar Hamit İzol’un, Kürt-Türk kardeşliğinin tarihi, terör sorunu ve çözüm sürecinin anlattığı kitabı ‘Barış Sonrası Büyük Türkiye’ okuyucularıyla buluştu.

10.06.2014 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yazar Hamit İzol'un, Kürt-Türk kardeşliğinin tarihi, terör sorunu ve çözüm sürecinin anlattığı kitabı 'Barış Sonrası Büyük Türkiye' okuyucularıyla buluştu.

Yazar Hamit İzol'un Destek Yayınları'ndan çıkan kitabı 'Barış Sonrası Büyük Türkiye' okuyucuyla buluştu.

Çözüm sürecinin Türk Kürt kardeşliğini daha da güçlendireceğini ifade eden Hamit İzol, kitapta şu satırlara yer verdi; Türk-Kürt kardeşliğinin güçlenmesi ve hükümetin başlattığı barış sürecinin sekteye uğramadan sonuçlanması, otuz yıldır evlat acısıyla dağlanan ana-baba yüreklerinin acılarına son verecektir. Kürtler; tarihin hiçbir döneminde Türklerden ayrılıp devlet kurma çabasına girmediler. Ufak tefek ayrılıkçı isyanlar olduysa da topyekün bağımsızlık mücadelesi verilmemiştir. Asimilasyon ve inkar politikasının yanlışlığı ve birbirimizi yok saymanın neticesinde kan dökülmesine neden olduğunu gören hükümet ve hükümetin başı başbakan Recep Tayyip Erdoğan; barış ve kardeşlik süreci başlattı. Barışın gerçekleşmesi ve Türk-Kürt kardeşliğinin pekişmesi için milletçe hepimize iş düşmektedir. Birbirimizden korkmama ve birbirimize katlanma neticesinde oluşacak olan barış; güçlü bir Türk-Kürt kardeşliği yaratacaktır."

Kitapta; çocuklarını kaybeden Türk Kürt ailelerine de yer verildiğini ifade eden İzol, "Büyük Türkiye'nin oluşması ve otuz yıldır akan kardeşkanının durdurularak kardeşliğimizin karşılıklı güçlenmesi; hepimizin ortak istek ve arzusuna bağlıdır. Emperyalistlerin kendi menfaatleri için cetvelle çizdikleri sınırlar boyu evladını, kardeşini, akrabasını, arkadaşını, toprağını ve malını kaybeden insanlarla doludur bu vatan. Bu kitapta Doğu sınırımız boyunca, kardeşkanı ve evlat acısıyla kavrulan Türk ve Kürt, ailelere ulaşarak her biriyle görüştük. Hatay'dan başlayarak Artvin'e kadar uzanan sınırda, köy köy, ev ev insanlarımızın sorunlarını dinledik ve barışa duydukları özlemi cesurca kaleme aldık" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hamit İzol'dan 'Barış Sonrası Büyük Türkiye' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement