Hatay - Adalet Bakanı Ergin; Dünyada Acımasız Rekabet Var - Son Dakika
Güncel

Hatay - Adalet Bakanı Ergin; Dünyada Acımasız Rekabet Var

Hatay - Adalet Bakanı Ergin; Dünyada Acımasız Rekabet Var

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Dünyanın Acımasız Bir Rekabet İçerisinde Olduğunu, Bu Koşullarda Türkiye'nin Kendine Bir Yol Açmak Zorunda Olduğunu Söyledi.

07.08.2010 18:24

ADALET Bakanı Sadullah Ergin, dünyanın acımasız bir rekabet içerisinde olduğunu, bu koşullarda Türkiye'nin kendine bir yol açmak zorunda olduğunu söyledi.

Hatay İl Özel İdare Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen 'Lojistik Merkez' konulu toplantıya Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in yanı sıra Vali Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı AK Parti'li Lütfü Savaş, İskenderun Belediye Başkanı CHP'li Yusuf Civelek, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Ergin, çağdaş şehircilik anlayışına önem verdiklerini belirterek, "Dünya acımasız bir rekabet içinde. Bu acımasız rekabet koşulları içinde Türkiye ve Hatay da kendine bir yol açmak zorunda. Ortadoğu'ya açılan bir kapı konumundaki ilimiz Hatay için bu yolu açmanın daha kolay olacağı düşüncesindeyim. Bu noktadan hareketle sivil toplum örgütleri, seçilmiş, atanmış yöneticiler, iş adamlarımız, medyamız el ele verirsek, bu işi başarabiliriz. Yer konusunda ise kısmen demiryolu ağı ve limanı bulunan İskenderun'un uygun olacağı görüşündeyim. Ancak binlerce dönüm arazi üzerinde kurulabilen lojistik merkezi için yer sıkıntısı olacağı bilinen bir gerçek. Bu konuda herkesten yardım bekliyoruz" dedi.

Lojistik Yönetim Danışmanı Atilla Yıldıztekin, Hatay bölgesinde kurulması planlanan Lojistik Köylerin getireceği katkılar ve yaratacağı ivme hakkında katılımcılara bilgi verdi. Almanya'da 33, İtalya'da 22 ve İspanya'da 17 lojistik köy bulunduğunu belirten Yıldıztekin, Hatay'da özellikle İskenderun Limanı'nda lojistik köy kurulması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hatay - Adalet Bakanı Ergin; Dünyada Acımasız Rekabet Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement