Hatay - Hannes Swoboda:´Türkiye İçin Ufukta Ab Üyeliği Görünmüyor´ - Son Dakika
Güncel

Hatay - Hannes Swoboda:´Türkiye İçin Ufukta Ab Üyeliği Görünmüyor´

Hatay - Hannes Swoboda:´Türkiye İçin Ufukta Ab Üyeliği Görünmüyor´

Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkan Yardımcısı Hannes Swoboda, Türkiye İçin Ufukta AB Üyeliğinin Görünmediğini, Bunun 10 Yıl Sonraki Gelişmelere Göre Şekilleneceğini Söyledi.

18.06.2010 21:10

Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkan Yardımcısı Hannes Swoboda, Türkiye için ufukta AB üyeliğinin görünmediğini, bunun 10 yıl sonraki gelişmelere göre şekilleneceğini söyledi.

Hataylı olan Viyana Eyalet Meclisi üyesi Aziz Gülüm ile birlikte Hatay'ın Samandağ İlçesi'ne bağlı Aknehir Beldesi'ne gelen Hannes Swoboda, bölgede incelemelerde bulundu. Hatay'a hayran kaldığını belirten Swoboda, dinler arası birlikteliğin, barış içinde yaşamın enteresan olduğunu kaydetti. Swoboda, Türkiye için ufukta bir AB üyeliğinin görünmediğini, sürecin 10 yıl gibi bir zamanın ardından oluşabilecek gelişmelere göre olumlu hale gelebileceğini dile getirdi. Avrupa'daki Hıristiyan demokratların ideolojik nedenlerden dolayı AK Parti hükümetine ve Türkiye'nin üyeliğine pek sıcak bakmadığını hatırlatan Swoboda, "Önümüzdeki 10 yılda Türkiye'de var olan sorunların çözüleceğine inanıyorum" dedi.

Swoboda, Türkiye'nin Ortadoğu ile iyi ilişkilerde bulunmasının ve arabulucu rolünü sürdürmesinin önemine değindi. Swoboda, "Türkiye Ortadoğu'daki arabuluculuk misyonunu sürdürmeli. Mevcut sorunlar ancak diyalog ile çözülebilir, bu süreçte İsrail ile ilişkiler bozulmamalı" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hatay - Hannes Swoboda:´Türkiye İçin Ufukta Ab Üyeliği Görünmüyor´ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement