Hem Deprem, Hem Devlet Mağduru - Son Dakika
Güncel

Hem Deprem, Hem Devlet Mağduru

Hem Deprem, Hem Devlet Mağduru

Akın Mehrekule, verilen afet konutunun eşiyle resmi nikahları bulunmadığı için geri alınması üzerine hukuk mücadelesi başlattı.

16.02.2014 17:19  Güncelleme: 11:16

Marmara'yı sarsan 199 depreminde Kocaeli Gölcük'teki evi yıkılan inşaat işçisi 40 yaşındaki Akın Mehrekule, verilen afet konutunun eşiyle resmi nikahları bulunmadığı için geri alınması üzerine başlattığı hukuk mücadelesini sürdürürken, yetkililerden de yardım istedi. Eşini kaçırdığını, o dönemde yaşı küçük olduğu için nikah yapamadığını, iki çocukları olduktan sonra da kendisinin askere gitmesi nedeniyle nikah kıyamadıklarını belirten Mehrekule, evlerinin geri verilmesini istedi.

Karslı Mehrekule Ailesi'nin Gölcük'te oturduğu dört katlı apartman, 1999 yılında meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki depremde yıkıldı. Devlet, Yuvacık Mevkisi'nde depremzedeler için toplu konut yaptırdı. Her biri 143 metrakere olan 3 oda 1 salon daireler, üç yıl ödemesiz, yıllık 850 lira tasitle toplam 15 bin liradan depremzedelere dağıtıldı. Üç çocuk babası Torun Mehrekule (71) de kriz masasına başvurup, yıkılan dört katlı binasına karşılık, üç daire aldı. Evler 2001 yılında tamamlandı. Mehrekule, evlerden ikisinin tapusunu ağabeyleri Nurettin ve Ergün Mehrekule, diğerini ise o dönemde askerliğini yapmış olan oğlu Akın Mehrekule adına çıkarttırdı. İki çocuk babası inşaat işçisi Akın Mehrekule, evin ikinci taksidini ödemek için 2007 yılında bankaya gittiğinde, "Bu evin tapusu sizin adınıza görünmüyor" denilmesi üzerine büyük bir şok yaşadı. Buna rağmen Akın Mehrekule, evin ikinci taksidini de ödedi.

'12- 15 YAŞINDA 2 ÇOCUĞUMUZ VAR'

Evinin, bilgisi dışında başkasına devredildiğini öğrenen Akın Mehrekule soluğu valilikte aldı. Valilikte, konutların dağıtımında evli olma şartı arandığını öğrendiğini belirten Akın Mehrekule şunları anlattı:

"Biz doğu kültürü ile büyüdük. Eşimle kaçarak evlendiğimizde 17 yaşındaydı ve resmi nikah yapamadık. Daha sonra çocuklarımız da oldu ve ben askere gittim. Evlerin dağıtımı sırasında evli olma koşulu bulunuyormuş. Bu nedenle resmi nikahım olmadığı ortaya çıkınca ev benden alınmış. Valilikte bunu öğrenince memleketime gidip resmi nikah kıydırdık. Şu an 12 ve 15 yaşında iki çocuğum var. Ancak, beş yıl oturduğumuz evi, yine geri alamadık. Ev elimizden gidince Aydın'ın Nazilli İlçesi'ne taşınmak zorunda kaldık. İnşaatlarda iş bulamadığımız zaman evin kirasını ödeyemediğim için zor durumda kalıyorum. Evi geri alabilmek için dava açıp, hukuk mücadelesi başlattım. Yetkililerden evimi geri alabilmek için yardım istiyorum."

AKŞENER'DEN YARDIM İSTEDİ

Mehrekule, seçim çalışmaları nedeniyle geçen Perşembe günü Nazilli'ye gelen TBMM Başkanvekili MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener'e de pazarcıları ziyareti sırasında, korumaları aşarak ulaşıp, sıkıntısını anlattı. Konunun hukuki boyutunu bilmediğini, ancak araştırdıktan sonra kendisine yardımcı olabileceğini belirleten Akşener, avukat olan MHP Nazilli İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan'a ricada bulunarak, aileye bu konuda yardımcı olmasını istedi.

BAŞBAKAN'A SESLENDİ

Evlerinin haksız yere ellerinden alındığını ileri süren Fatma Mehrekule (33) de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenip, "Hakkımız olan evimizi lütfen geri verin" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hem Deprem, Hem Devlet Mağduru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement