Hollanda'nın Skandal Tavrına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Hollanda'nın Skandal Tavrına Tepkiler

Hollanda\'nın Skandal Tavrına Tepkiler

Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Üyesi Hüseyin Avni Sipahi, "Sayın Başbakanımız Yıldırım'ın Hollanda Başbakanı Rutte'nin konsolos için özür dilediğini söylemesinin ardından ben de Hollanda ineğimi kesmeyeceğimi kamuoyuna saygıyla duyururum.

15.03.2017 16:35

Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Üyesi Hüseyin Avni Sipahi, "Sayın Başbakanımız Yıldırım'ın Hollanda Başbakanı Rutte'nin konsolos için özür dilediğini söylemesinin ardından ben de Hollanda ineğimi kesmeyeceğimi kamuoyuna saygıyla duyururum." açıklamasında bulundu.

Hollanda ile yaşanan diplomatik kriz sonrası İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde söz alarak Hollanda ineğini keseceğini bildiren Sipahi, yazılı açıklama yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde Avrupa Birliğiyle ilişkiler ve Hollanda Hükümetinin onur kırıcı tutumu karşısında gündem dışı konuştuğunu belirten Sipahi, Hollanda Hükümetinin 72 saat içerisinde özür dilemesi halinde ineğini kesme kararından vazgeçeceğini söylediğini aktardı.

Sipahi, şunları kaydetti:

"Bazı yurttaşlarımızın belediye başkanıma mesajlarından sonra, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar'ın da 'Sevgili kardeşim, ne Hollanda'nın faşistleşen iç siyasetine, ne de ülkemizin iç siyasetine o ineğin kuyruğunu kurban ettirmem' tweetinden sonra Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'ın Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin konsolos için özür dilediğini söylemesinin ardından ben de Hollanda ineğimi kesmeyeceğimi, tekrar Hollanda'ya geri göndermeyeceğimi, ineğin çiftliğimde yaşamaya ve süt vermeye devam edeceğini kamuoyuna saygıyla duyururum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hollanda'nın Skandal Tavrına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement