Hopa Olayları Davası Ertelendi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Hopa Olayları Davası Ertelendi

Hopa Olayları Davası Ertelendi
16.01.2012 17:09

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mayıs 2011'de Artvin'in Hopa İlçesi'ndeki mitingi öncesi ve sonrasında meydana gelen olaylara ilişkin tutuksuz 5 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 1 Mayıs 2011'de Artvin'in Hopa İlçesi'ndeki mitingi öncesi ve sonrasında meydana gelen olaylara ilişkin tutuksuz 5 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

Hopa Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet, görevli memura mukavemet ve kamu malına zarar verme' suçlarından 2 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan ve ilk duruşmada tahliye edilen sanıklardan Cengiz Akyüz, Şinasi Gümüşkaya, Şaban Kotil, Şafak Ustabaş hazır bulunurken, İdris Akbıyık duruşmaya katılmadı. Soruşturma aşamasında bilgilerine başvurulan 6 polis ile olay tutanağında imzası bulunan polislerin açık kimlikleri, adresleri ve şu andaki görev yerlerinin tespiti için Hopa İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazılmasına karar veren mahkeme, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Başbakan Erdoğan'ın, Hopa ilçesinde, 31 Mayıs 2011'de yaptığı miting öncesi ve sonrasında çıkan olaylarda kalp krizi geçiren emekli öğretmen Metin Lokumcu hayatını kaybetmiş, atılan taşlar nedeniyle seçim otobüsünden düşen Başbakanlık koruma polisi Servet Erkan ağır yaralanmıştı. - Artvin/ Hopa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hopa Olayları Davası Ertelendi - Son Dakika


Advertisement