Hüda-Par'dan Gündeme İlişkin Değerlendirme - Son Dakika
Güncel

Hüda-Par'dan Gündeme İlişkin Değerlendirme

Hüda-Par\'dan Gündeme İlişkin Değerlendirme

Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, Irak’ta yaşanan olayların derin bir iç savaşa sürükleneceğinin habercisi olduğunu belirterek, Şii ve Alevilere birlikte olma çağrısında bulundu.

16.06.2014 15:38

Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, Irak'ta yaşanan olayların derin bir iç savaşa sürükleneceğinin habercisi olduğunu belirterek, Şii ve Alevilere birlikte olma çağrısında bulundu.

Hüda-Par Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı binasında haftalık gündem değerlendirme toplantısında, çözüm süreci, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'yi kutlaması, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Musul'u ele geçirmesi konularını değerlendirdi.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Yılmaz, bölgede son dönemlerde yaşanan yol kapama gibi olaylara dikkat çekerek, sürecin bitirme noktasına geldiğini söyledi. Hüda-Par Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, "Halkımızın huzur ve maslahatı için umutla bağlandığı çözüm süreci PKK'nın baskı, taciz ve kaçırma eylemleri ile devletin tahrik, şiddet ve benzeri uygulamaları karşısında adeta bitme noktasına getirilmiştir.

Devlet ile PKK arasında karşılıklı fiili ateşkes şeklinde devam eden sürecin, pazarlık konuları halktan gizlenen bir anlaşmaya dayalı olduğu sır olmaktan çıkmıştır.

Ancak son zamanlarda ateşkes ve barış havasını dağıtacak, yeni bir çatışma ve kaosa zemin hazırlayacak nitelikte karşılıklı adımlar atılmaktadır. Sürecin akamete uğraması veya yeniden halkın çocuklarının kurban edileceği bir savaş ortamı oluşturmak için sonlandırılması halinde, barış ve çözüm ortamının bir daha yakalanması zorlaşacaktır" dedi.

GÜL'ÜN SİSİ'Yİ TEBRİK ETMESİ

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin seçilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Sisi'yi arayıp tebrik etmesine tepki gösteren Yılmaz, bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Müslüman Türkiye halkları adına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Mısır'daki seçimler sonrasında galibiyetini ilan eden darbeci diktatör Sisi'yi tebrik etmesi kabul edilemez. Meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi silah zoruyla deviren, halkına karşı acımasızca katliamlara imza atan, binlerce masum kadın ve erkeği hapislere dolduran, emperyalist ve siyonist kuklası bir diktatörü tebrik etmek cumhurun başkanına yakışmamıştır."

"IRAK'TA YAŞANANLAR YENİ SAVAŞIN HABERCİSİ"

IŞİD'in Musul'u ele geçirmesinin ardından Irak'ta iktidarı elinde bulunduran Şiilerin savaş çağrısı, Irak'ta boyutları genişleyen derin bir iç savaşa sürükleneceğinin habercisi olduğunu dile getiren Yılmaz, mezhepler arası yaşanacak savaşa dikkat çekti. Yılmaz, "Her biri diğerinin sebebi veya sonucu haline dönüşen eylemler, mezhepler arası bir savaşın değirmenine su taşımaktadır. Sorun İslam ümmetinin iç meselesi ve ümmetin dağınıklığının, iç çekişmesinin bir sonucudur. Emperyalist batı, iştahla beklediği ve körüklediği mezhep savaşlarına dönüşürse bu fitne ateşi bütün İslam coğrafyasını yakma potansiyelini de taşımaktadır. Yaşanan son olaylar ehli kıblenin tekfir edilmesinin ve mezhepçiliğin ümmet için ne kadar tehlikeli olduğunu ve sonuçlarının nereye varacağını veya varabileceğini göstermiştir. İslam ümmetinin farklı mezhep veya meşrep mensubu evlatları birbirini öldürüyor. Bu iç çatışma milli, mezhebi veya kavmi çıkar gibi basit hesaplara tenezzül etmeden derhal sonlandırılmalıdır. İslam ümmeti iç ihtilaf ve çekişmelerini halletmediği için dışarıdan bu ihtilaflar körüklenerek çatışmalara dönüştürülüyor. İslam düşmanlarına karşı dayanışma içerisinde el ele, omuz omuza bir bütün halinde İslam ümmetini ve topraklarını savunma pozisyonu almaya mecbur iken, onların saldırılarını kolaylaştırmak, İslam beldelerini işgal etmeleri için yeni kapılar açmakla eş anlamlı olan düşmanca tarafgirlik, düşmanlıkta inat ve birbiriyle çatışma iman ehline yakışmamaktadır. Biz de üstat Bediüzzaman gibi ehlisünnete, Şii veya Alevilere sesleniyoruz ve diyoruz ki, çabuk bu manasız ve hakikatsiz, haksız, zararlı olan nizaı aranızdan kaldırınız. Yoksa şimdiki kuvvetli bir surette hükmeden zındıka cereyanı, birinizi diğeri aleyhinde alet edip ezmek için kullanacak. Bunu mağlup ettikten sonra, o aleti de kıracak. Siz ehli tevhit olduğunuzdan, aranızda uhuvveti ve ittihadı emreden yüzlerce esaslı rabıta varken, iftirakı iktiza eden cüzi meseleleri bırakmak elzemdir. Sünni veya Şii, İslam ümmetinin alimlerini, kanaat önderlerini ve siyasi liderlerini bu büyük fitne ateşini, her tarafı sarmadan söndürmek için çaba sarf etmeye davet ediyoruz. Bu fitne ateşi büyürse, körükleyenlerle beraber söndürmek için çaba sarf etmeyenleri de yakacaktır" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hüda-Par'dan Gündeme İlişkin Değerlendirme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement