Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Hasan
İbicioğlu, dünyada darbeler döneminin kapanmak zorunda olduğunu söyledi.
İbicioğlu, üniversitesinde düzenlenen 216. Üniversitelerarası Kurulu Toplantısı'nda Kurul Başkanlığı görevini Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu'dan devraldı. SDÜ Lütfi Çakmakçı Kültür Merkezi'nde düzenlenen Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'nda konuşan Rektör İbicioğlu, Suriye ve Mısır'da yaşananlara dikkat çekti.
MISIR DARBESİNİ KINIYORUZ
Türkiye Cumhuriyeti'nin çıkmış olduğu şanlı yolculukta özellikle son yıllarda uluslararası arenada ekonomik aktör olarak gösterdiği faaliyetlerde masumların umudu haline gelmeye başlamışken, Türkiye'nin yanı başında oyunlar oynandığının altını çizen Rektör İbicioğlu, şöyle konuştu: "Bu nedenle biz, kurul olarak halkın iradesinin her yerde tecelli etmesi gerektiğine inanıyoruz. Halkın iradesinin olmadığı yerde zorbalıkların olacağına inanıyoruz. Bu vesileyle Mısır'da halkın iradesi ile iş başına gelmiş iktidarın darbe ile alaşağı edilmesi ve halkın iradesinin hiçe sayılması ile ilgili evrensel hukukun, evrensel insan haklarının çiğnenmesi anlamında gördüğümüz bu olayı kınıyoruz." Dünyada darbeler döneminin kapanmak zorunda olduğunu anlatan İbicioğlu, şunları söyledi: "İnsan onuruna yakışan bir durumda değildir. Karanlık güçlerin oyunlarıyla ortaya çıkan süreçte birçok masum insanın can vermesi, şehit olması ve bir yönüyle Mısır'ın daha düne kadar bizim parçamız olmasından dolayı gerçekten ateş düştüğü yeri yakar bizim ayrı bir acı çekmemiz, kıvranmamız orada zalim bir kurşunla şehit olan Esma Hanıma daha fazla üzülmemiz herhalde çok normaldir."
KİMYASAL SİLAH KULLANIMI KABUL EDİLEMEZ
Suriye'de kimyasal silah kullanıldığına dikkat çeken Rektör İbicioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu ilk değildir. Halepçe'de de kullanılmıştır. Komşuda çıkan yangının ekonomik, siyasal, güvenlik açısından bizim istikrarımızı etkilemesi, siyasal açıdan bizim içimizi karıştırmaya çalışmaları bizi yakından ilgilendiriyor. Derinden yaralıyor. Suriye'de masum halka, kundaktaki çocuklara kimyasal silah kullanarak, kendi halkına karşı zorlayıcı bir yaklaşımla namluların çevrilmesini ve bu insanlık suçunu Üniversitelerarası Kurul olarak kınıyoruz."
ATEŞ TÜRKİYE'YE SIÇRATILMAK İSTENİYOR
Etrafımızdaki yangınların kıvılcımlarının Türkiye'ye sıçratılmaya çalışıldığını ve bunu gördüklerini kaydeden Rektör İbicioğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Ülkeyi istikrarsızlaştırarak ülkede bir takım istenmeyen güçleri, karanlık güçleri devreye sokmak isteyenler olmaktadır. Bu konuda en çok kullanılan kesim üniversite gençliği olmaktadır. Üniversite gençliği iki açıdan onların avantajına gelmektedir. Bir yandan üniversite gençliğinin yaş olarak delikanlı çağında olmaları sebebiyle hızlı manipüle edilebilecek önemli bir kitle. Diğer yandan bir ülkenin üniversite gençliğini ele aldığınız zaman gelecekteki entelektüel sermayeye önemli bir darbe vurmuş olursunuz. Üniversite gençliğini sokaklara dökmek isteyenler, ülkeyi istikrarsızlaştırmak adına kullanmak isteyenler vardır olacaktır. Bunlar karşısında uyanık olmamız en önemli görevlerimizdendir."
Üniversitelerin kendi komşusu olan üniversite ile değil, dünya üniversiteleriyle yarışmak zorunda olduğuna dikkat çeken Rektör İbicioğlu, şunları söyledi: "Kendi içimizde rekabeti artırmak, kendimize bir alan oluşturmak açısından dünyanın farklı ülkelerinden akademisyenleri ve öğrencileri üniversitemize getirmek, bir yandan öğrencilerimizi göndermek zorundayız. Uluslararasılaşma olduğu takdirde önümüzdeki dönemde ülkemizin her alanda markalaşan kurumlarına paralel olarak ülkemizi en yüksek düzeyde tanıtacak olanlar entelektüelliği yüksek akademisyenler ve öğrencilerimiz olacaktır." - ISPARTA
Son Dakika › Güncel › İbicioğlu Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?