İHD Mardin Şubesi: "Kazı Yapıldıkça Faili Meçhuller Artıyor" - Son Dakika
Güncel

İHD Mardin Şubesi: "Kazı Yapıldıkça Faili Meçhuller Artıyor"

İHD Mardin Şubesi: "Kazı Yapıldıkça Faili Meçhuller Artıyor"

İnsan Hakları Derneği (İHD) Mardin Şube Başkanlığı son zamanlarda yapılan kazılarla ilgili yapılan değerlendirmede kazı yapıldıkça faili meçhullerin arttığını duyurdu.

21.07.2013 16:43

İnsan Hakları Derneği (İHD) Mardin Şube Başkanlığı son zamanlarda yapılan kazılarla ilgili yapılan değerlendirmede kazı yapıldıkça faili meçhullerin arttığını duyurdu.

İHD Mardin Şube Başkanı Erdal Kuzu, son yapılan kazıda faili meçhule kurban giden 14 yaşındaki Seyhan Doğan'a ait kemiklerin çıktığını söyledi. 1995 yılında kayıp olan 7 vatandaşın hukuki işlemlerinin devam etiğini ifade eden Kuzu, "1995 tarihinde Dargeçit ilçesinde Süleyman Seyhan (57), Abdurrahman Çoşkun (21), Abdullah Çoşkun (20), Mehmet Emin Aslan (19), Nedim Akyön (16), Seyhan Doğan (14), Davut Altınkaynak(13), Hazni Doğan(11), Hayat Altınkaynak (28) örgüt militanlarına yardım ettikleri gerekçesi ile gözaltına alınırlar. Hazni Doğan ve Hayat Altınkaynak gözaltından serbest bırakılır. Diğerlerinden haber alınamaz. Gözaltına alınan kişilerin kaybolmasından yaklaşık 4 ay sonra Süleyman Seyhan'ın cesedi Dargeçit Korucu köyü civarında bir kuyuda bulunur. Bu olaydan sonra merkez komutanlığında görevli uzman çavuş Bilal Batırır eşinin beyanına göre kaybolur ve kendisinden bir daha haber alınmaz. 7 yurttaş 1995 tarihinden beri kayıp ve ailelerin hukuki mücadelesi devam etmektedir" diye konuştu.

Kuyulardan çıkan kemiklerin kimlik tespitlerinin hemen hemen bittiğini belirten Kuzu, "Şubat ayında açıklanan adli raporu sonucu kuyunun dibinde bulunan kemiklerden bir tanesinin Mehmet Emin Aslan'a ait olduğu tespit edilmiş ve mayıs ayı içerisinde kemikleri alınarak ailesine teslim edilmiştir. Yine söz konusu Bağözü köyünde yapılan kazılarda bulunan kemiklerden bir tanesinin PKK militanı Erdihan Özer'e ait olduğu kesinleşmiştir. Kemikleri ailesi tarafından Diyarbakır'da toprağa verilmiştir" diye konuştu.

Yapılan otopsilerde 14 yaşındaki Sehyan Doğan'ın kemiklerinin de ortaya çıktığını söyleyen Kuzu, talep edilen ek rapor sonucunda Bağözü köyünün içinde bulunan kuyudaki kemiklerin bir kısmının Seyhan Doğan'a (14) ait olduğu tespit edilmiştir. İşlemler bittikten sonra cenazenin Doğan ailesine teslimi yapılacaktır. Adli tıp raporu, evlerinden gözaltına alınan ve gözaltı biriminde sorgulanan sivil yurttaşların devlet görevlileri tarafından açıkça ortadan kaldırıldıklarının resmi belgesidir, kanıtıdır. Kuyuda yanmış halde bulunan bu kemiklerin yıllardır aileleri ve bizler tarafından izlerine ulaşmak için çaba gösterdiğimiz, aralarında çocukların da bulunduğu 6 sivil ve bir devlet görevlisinin nasıl ortadan kaldırıldıklarına, yaşamlarına son verildiğinin hikayesidir" şeklinde konuştu. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İHD Mardin Şubesi: 'Kazı Yapıldıkça Faili Meçhuller Artıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement