İki Büyük Deprem Yaşayan Nepalliler Sokaklarda Yaşam Savaşı Veriyor - Son Dakika
Güncel

İki Büyük Deprem Yaşayan Nepalliler Sokaklarda Yaşam Savaşı Veriyor

İki Büyük Deprem Yaşayan Nepalliler Sokaklarda Yaşam Savaşı Veriyor

Nepal'de yaşanan büyük depremde evlerini kaybeden ve yeni deprem korkusu ile sokaklarda kalan Nepalliler için Dargon bölgesinde oluşturulan çadırkentte, insanlar hayatta kalmaya çalışıyor.

19.06.2015 15:11

Nepal'de yaşanan büyük depremde evlerini kaybeden ve yeni deprem korkusu ile sokaklarda kalan Nepalliler için Dargon bölgesinde oluşturulan çadırkentte, insanlar hayatta kalmaya çalışıyor. Türk Kızılayı'nın da arasında bulunduğu yardım kuruluşlarınca oluşturulan çadırkentte yüzlerce aile kalıyor.

Ülkede 25 Nisan'da 7.8 büyüklüğünde, 12 Mayıs'ta da 7.3 şiddetinde yaşanılan depremler nedeniyle evlerini kaybeden, artçı sarsıntılardan dolayı dışarıda kalan halk,  gıda bulma ve sağlık konusunda da sıkıntılar yaşıyor.

Özellikle yeme, içme ve hijyen konusunda sorunların en üst noktada olduğu başkent Katmandu'daki çadırkentte insanlar, boş kalan yerlere de yeni brandalar yerleştirerek kendilerine barınak oluşturmaya devam ediyor.

Bölgedeki olumsuzlardan ise en fazla yaşlılar ve çocuklar etkileniyor. Yardım kuruluşlarının çadırkentte kalan depremzedelere maddi yardımları bir taraftan devam ederken diğer yandan da moral ve motivasyon için onları zaman zaman ziyaret ediyor.

Durum değerlendirmesi için gittiği çadırkentte, çocukların yoğun ilgisiyle karşılanan Türk Kızılayı ekibinin Nepal Delagasyon Başkanı Mücahit Salih Duran, deprem nedeniyle barınma sıkıntısı çeken aileler için branda dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirtti.Duran, bu güne kadar ülkede 4 bini aşkın brandanın ihtiyaç sahiplerine verildiğini ifade etti.

TURSİTK DURBAR MEYDANI BÜYÜK HASAR GÖRDÜ

Son yılların en büyük depremlerinden birisinin yaşandığı Nepal'de, tarihi mekanlar da büyük zarar gördü. Bu nedenle ve depreme bağlı olarak ülkeye gelen turist sayısında da büyük oranda düşüş oldu.Özellikle başkent Katmandu'daki Durbar Meydanı'nda tarihi yapılar büyük zarar gördü. Meydanı ziyaret edenlerin olası bir yıkıntıda zarar görmemesi için uyarıcı levhalar ve şeritler çekildi. - Nepal

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İki Büyük Deprem Yaşayan Nepalliler Sokaklarda Yaşam Savaşı Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement