Başvuru yapılan 414 proje arasından seçilen 88 proje arasında Üniversitemizin iki projesi hibe desteği almaya hak kazandı.
Üniversitemiz Güzel Sanatlar MYO Öğretim Görevlisi Esra BALCI'nın yürütücülüğünü yapacağı "Vakıf Kültür Varlıkları Restorasyon ve Konservasyon Laboratuvarı, Uygulama ve Araştırma Merkezi" Yaratıcı Endüstrilerin Geliştirilmesi Mali Destek Programı çerçevesinde;
Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali NİZAM'ın yürütücülüğünü yapacağı "Yönetici Denetçi ve Son Kullanıcı Bilişim Akademisi" ise Bilgi ve İletişim Teknolojileri Odaklı Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı çerçevesinde İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmeye hak kazandı.
Projelerimiz ile ilgili bilgiler;
1. "Vakıf Kültür Varlıkları Restorasyon ve Konservasyon Laboratuvarı, Uygulama ve Araştırma Merkezi"
Projenin Amacı
Vakıf kültür varlıkları restorasyon çalışmalarında kalitenin arttırılması; Vakıflar Genel Müdürlüğü İnşaat ve Sanat Eserleri, Halı ve Hat Sanatları Müzeleri koleksiyonlarında bulunan taşınabilir kültür varlıklarının, restorasyon ve konservasyon işlemlerinin çağdaş ve bilimsel olanaklara kavuşturulması; İstanbul kültür varlığı alanında, mevcut paydaşların ihtiyaçlarına cevap verecek kapasitenin arttırılması; ihtiyaç ve talebe göre kültür varlığı alanındaki paydaşların ihtiyaçlarının cevaplanması projenin temel amaçlarındandır.
Proje Ortağı
Vakıflar İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü
Proje Ekibi
Öğr. Gör. Esra BALCI (Güzel Sanatlar MYO)
Ar. Gör. Ömer DABANLI (Mühendislik Mimarlık Fak)
Öğr. Gör. Mahir POLAT (Vakıflar İstanbul 1. Bölge Müd. Uzman)
Öğr. Gör. Derya ÜVEYSUNA (Güzel Sanatlar MYO)
Öğr. Gör. İlhami DANIŞ (Meslek Yüksekokulu)
Kudret DOĞAN (İdari ve Mali İşler)
2. "Yönetici Denetçi ve Son Kullanıcı Bilişim Akademisi"
Projenin Amacı
FSMVÜ bünyesinde Yönetici, Denetçi ve Son Kullanıcı Bilişim Akademisi alanında bir ilk hüviyetindedir. Kurulacak akademi bilişim sektörü ile sektörden hizmet alan kuruluşlar arasında bir köprü vazifesi yapacaktır.
Bu akademide, bilişim hizmeti alan kurumların yönetici, son kullanıcı ve denetçi kadrosunun bilişim konusunda bilinçlenmesini sağlayacak eğitimler tasarlamak, sektörel araştırmalar yürütülecek, konuyla ilgili kitap ve broşürler basmak hedeflenmektedir. Bu çalışmalar bilişim konusundaki yatırımların etkinlik ve veriminin artmasını destekleyecektir.
Kurulacak akademi, sektörle üniversiteyi yakınlaştırarak üniversite öğrencilerinin sektörün önde gelen şirketlerinin yöneticileriyle tanışmasını da sağlayacaktır.
Proje Ortakları
MÜSİAD
Bilişim Teknolojileri Derneği
Proje Ekibi
Yrd. Doç. Dr. Ali NİZAM (Mühendislik Mimarlık Fak. Bilgisayar Müh.)
Prof. Dr. Ali Yılmaz ÇAMURCU (Mühendislik Mimarlık Fak. Bilgisayar Müh. Bölüm Başkanı)
Ar. Gör. Mehmet TURPÇU (Mühendislik Mimarlık Fak. Bilgisayar Müh.)
Son Dakika › Güncel › İki Projeye İSTKA'dan Destek - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?